- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.09.2012, 17:03)
- Departamentul Life , Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sondaj: Care sunt cărţile preferate de români în 2012
Opt dintre cele mai cumpărate 10 titluri din România sunt cărţi care privesc transformarea personală, motivaţia şi resorturile psihologice, potrivit unei analize a datelor generate de librăria www.elefant.ro pentru primele opt luni ale acestui an.
Urmărește
1146 afișări
Sondaj: Care sunt cărţile preferate de români în 2012 (Imagine: Bogdan Danescu/ Arhiva Mediafax Foto)
Printre titlurile preferate de cei care au achiziţionat cărţi de la librăria Elefant.ro se numără "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James, "Studiul China", de T. Colin Campbell, "Sănătatea are gust", de Mihaela Bilic, "Secretul", de Rhonda Byrne, şi "Jamie, ministrul hranei sănătoase", de Jamie Oliver, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
"Românii dau bani pe cărţi care sunt simptomatice pentru motivaţia (interesul) lor: sănătate, dar nutriţie (are tangenţe şi cu corpul şi cu frumuseţea), erotism în diferite versiuni (mai mult sau mai puţin exotice pentru ei) şi cărţi despre echilibru, fericire, dezvoltare personală şi tot ce ţine de psihismele lor şi de atitudinea faţă de viaţă. Într-un fel, ei încep să internalizeze responsabilitatea faţă de propria lor persoană, pentru că la români imaginea de sine depinde foarte mult de ceea ce cred alţii. Consumatorii de cărţi sunt mai degrabă femei, caracterizate prin interesul pentru tematicile respective - nutriţie, introspecţie şi spaime fizice", spune psihologul Aurora Liiceanu, colaborator al blogului literar BookMag, secţiune a Elefant.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Majoritatea dominantă a cumpărătorilor de carte pe portalul Elefant.ro este reprezentată de femei (75% din total). Acest fapt poate fi explicat şi prin popularitatea ridicată a cărţilor pentru copii, ce reprezintă a doua cea mai bine vândută categorie, dupa romane, şi urmată de lectura motivaţională, se mai spune în comunicat.
"Romanele rămân pe primul plan, aproximatix 300.000 euro au fost investiţi de către cititori în acest segment în perioada analizată. Interlocutorii noştri au un profil special, sunt dintre cei familiarizaţi cu mediul online, sunt educaţi şi au o apetenţă crescută pentru citit, jumătate din clienţi revin cel puţin de două ori pe trimestru pentru achiziţia de carte", spune Adrian Dinu, director executiv Elefant.ro.
Potrivit comunicatului, şi în România, ca pe majoritatea pieţelor din lume, cel mai vândut titlu al anului a fost, până în prezent, "Cele 50 de vicii ale domnului Grey", primul volum din trilogia semnata E.L. James. "Jocurile foamei", cel de-al doilea bestseller în ţările europene, precum Germania, Franţa şi Marea Britanie, este depăşit în România de noile ediţii ale romanelor "Un veac de singurătate" şi "Dragostea în vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez.
"Cărţile din clasament ne-ar putea face să credem că individualismul se dezvoltă la români prin influenţe externe. Totuşi, narcisismul infantil al conaţionalilor apare în sondaje, de exemplu IRES a publicat informaţia conform căreia 80% din români se cred frumoşi, ceea ce eu nu prea cred", mai remarcă Aurora Liiceanu.
Cel mai popular gen în rândul cumpărătorilor de pe site-ul Elefant.ro au fost romanele, cu următoarele titluri: "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James; "Dragostea în vremea holerei", de Gabriel Garcia Marquez. (ediţia 2012); "Moştenirea (al patrulea volum al ciclului "Eragon - Moştenirea"), de Christopher Paolini; "Chemarea Îngerului", de Guillaume Musso; "Un veac de singurătate", de Gabriel Garcia Marquez (ediţia 2012)"; "Jocurile Foamei: Sfidarea" (Hardcover), de Suzanne Collins; "Jocurile Foamei: Revolta" (Hardcover), de Suzanne Collins; "Copilul german", de Camilla Lackberg; "Urzeala Tronurilor", de George R. Martin; "Dansul dragonilor", de George R. Martin.
Cele mai cumpărate cărţi pentru copii de pe Elefant.ro sunt: "Marea carte despre cultură generală"; "Jurnalul unui puşti 5. Jurnalul meu", de Jeff Kinney; "Colecţia Muzzy - 30 volume"; "Însemnările unei puştoaice. Volumul 1", de Rachel Renee Russell; "Jurnalul unui puşti 1", de Jeff Kinney; "Însemnările unei puştoaice. Volumul 2", de Rachel Renee Russell; "Jurnalul unui puşti 3. Ultima picătură", de Jeff Kinney; "Jurnalul unui puşti 2. Rodrick e cel mai tare", de Jeff Kinney; "Micul prinţ", de Antoine de Saint-Exupery; "Jurnalul unui puşti 4. Căldură mare", de Jeff Kinney.
Un alt gen căutat de cititorii care au cumpărat cărţi de la Elefant.ro este cel al lecturii motivaţionale, cele mai vândute titluri fiind: "Secretul", de Rhonda Byrne; "Magia", de Rhonda Byrne; "Inteligenţa emoţională" (ediţia a III-a), de Daniel Goleman; "Puterea", de Rhonda Byrne; "Secretul: Învăţături zilnice" (volumul 3), de Rhonda Byrne; "Secretul: Cartea Recunoştinţei" (volumul 2), de Rhonda Byrne; "Secretele succesului. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent", de Dale Carnegie; "Lasă grijile, începe să trăieşti" (ediţia a IV-a, revizuită), de Dale Carnegie; "De la idee la bani" (ediţia a II-a), de Napoleon Hill; "Poţi să-ţi vindeci viaţa", de Louise L. Hay.
În comunicat nu se precizează câte exemplare au fost vândute din fiecare volum enumerat în aceste topuri.
Elefant.ro este una dintre cele mai mari librării online de pe piaţa din România. Librăria a fost inaugurată pe 17 iunie 2010, graţie unei finanţări din partea fondului de investiţii Greenlight Invest.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe