Spectacole de Radu Afrim, Tompa Gábor şi Victor Ioan Frunză, la Fest(in) pe Bulevard

"Hai Iu Iu NU Hi You You", un spectacol de Radu Afrim, "Noul locatar", de Tompa Gábor, şi "Tartuffe sau Impostorul", a cărui versiune scenică şi direcţie de scenă îi aparţin lui Victor Ioan Frunză, se numără printre spectacolele din Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Spectacole de Radu Afrim, Tompa Gábor şi Victor Ioan Frunză, la Fest(in) pe Bulevard

Radu Afrim (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... (şi) electorale" şi "Bulevardul Comediei".

Potrivit site-ului festivalului, festinpebulevard.ro, în secţiunea "Mici crize... (şi) electorale", publicul va putea urmări, printre altele, spectacolul "Panică", de Mika Myllyaho, o producţie a Teatrului Nottara, care va avea loc în Sala "George Constantin", pe 12 octombrie, de la ora 21.00, "Poker Face", de Petr Kolečko, o coproducţie a Teatrului Nottara şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, care va avea loc în sala "George Constantin", pe 13 octombrie, de la ora 21.00, "Fasole", de Elin Rachnev, o coproducţie a Teatrului de Dramă şi Păpuşi, Vraţa şi Teatrul Mal Dramski, Bitola, care va avea loc în sala "George Constantin", pe 14 octombrie, de la ora 21.00.

De asemenea, în secţiunea "Mici crize... (şi) electorale" vor fi prezentate spectacolele "Noul locatar", de Eugène Ionesco, o producţie a Teatrului Nottara, care se va desfăşura în sala "Horia Lovinescu", pe 15 octombrie, de la ora 18.00, "Titanic Vals", de Tudor Muşatescu, o producţie a Teatrului Odeon, care va avea loc în sala Majestic, pe 15 octombrie, de la ora 20.00, "Rapsodie-n roz", după "Oscar şi Tanti Roz", de Eric Emmanuel Schmitt, o producţie a Teatrului Nottara, care va avea loc în sala "George Constantin", pe 16 octombrie, de la ora 21.00, "Brad de Crăciun la familia Ivanov", de A.I. Vvedenski, o producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care se va desfăşura în sala "Horia Lovinescu", pe 17 octombrie, de la ora 18.00, şi "Carne", de Viliam Klimáček, o producţie a A studio Rubín, Praga, care va avea loc în sala "George Constantin", pe 17 octombrie, de la ora 21.00.

În a doua secţiune, "Bulevardul Comediei", pot fi urmărite spectacolele "Don Quijote", pe un scenariu de Ada Milea şi Mihai Măniuţiu, după Cervantes, o producţie a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş (Trupa "Liviu Rebreanu"), care va avea loc în sala "Horia Lovinescu", pe 11 octombrie, de la ora 19.00, "Hai Iu Iu NU Hi You You", un spectacol de Radu Afrim, o producţie a Uniunii Teatrale din România (UNITER), care va avea loc în sala "Horia Lovinescu", pe 12 octombrie, de la ora 18.15, "Miss Daisy şi şoferul ei", de Alfred Fox Uhry, o producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, care va avea loc în sala "Horia Lovinescu", pe 14 octombrie, de la ora 18.15, "Play Shakespeare", adaptare liberă după piesele lui William Shakespeare, o producţie a Teatrului de Animaţie Ţăndărică, va avea loc în sala "George Constantin", pe 15 octombrie, de la ora 21.00, şi "Tartuffe sau Impostorul", de J.B.P. Molière, o producţie a Teatrului Metropolis, care se va desfăşura la sala "Horia Lovinescu", pe 13 octombrie, de la ora 18.00.

Pe toată durata manifestării, vor avea loc şi evenimente conexe. Astfel, va continua proiectul "Spectacolul începe cu o lectură" iniţiat de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti (UNATC), în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii cu temele "Teatrul şi umanismul într-o lume a violenţei", "Scenografia şi tehnicile moderne audiovideo, complementaritate sau tutelă" şi "Regizorul şi trupa în teatrul de azi". În acest sens, vor fi invitaţi regizorii Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa şi Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor - Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la Teatrul Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colocvii şi la spectacolele-lectură vor fi libere.

Totodată, va exista un ziar al festivalului, realizat în colaborare cu UNATC şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. Acesta va avea trei ediţii şi va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

Întregul program al evenimentului, precum şi alte informaţii utile pentru spectatori sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.festinpebulevard.ro.

Pentru spectacolele Fest(in) pe Bulevard, biletele pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete a Teatrului Nottara, dar şi de pe site-ul eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici