"Strada de c'arte", cu teatru, muzică şi film, între 17 şi 24 septembrie, în Bucureşti

Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti va organiza, între 17 şi 24 septembrie, evenimentul cultural "Strada de c'arte", în cadrul căruia străzile C.A. Rosetti, Boteanu şi Golescu se vor transforma într-o zonă pietonală animată de teatru, de muzică, pictură, film şi internet gratuit.

Urmărește
560 afișări
Imaginea articolului "Strada de c'arte", cu teatru, muzică şi film, între 17 şi 24 septembrie, în Bucureşti

"Strada de c'arte", cu teatru, muzică şi film, între 17 şi 24 septembrie, în Bucureşti (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Proiectul în aer liber "Strada de c'arte" va include şi ateliere de creaţie pentru copii, la manifestare urmând să participe şi 14 edituri şi 14 birouri de arhitectură.

"Lunar Biblioteca Centrală Universitară Carol I atrage 20.000 de tineri în sălile de lectură", a declarat Mireille Rădoi, directorul general al instituţiei. "Pentru ei, dar şi pentru toţi cei care iubesc arta, am pregătit o manifestare culturală în aer liber fără precedent, susţinută exclusiv de companiile private care au ales să investească resurse şi încredere într-un proiect aflat la prima ediţie", a mai spus Mireille Rădoi.

Amenajarea acestui spaţiu cultural, în plină stradă, a reprezentat un punct cheie pentru identitatea "Strada de c'arte". Astfel, aceasta poartă semnătura biroului de arhitectură Tecon. Toate standurile de carte au fost create special pentru acest eveniment, plecând de la ideea de carte deschisă, cu un design simplu, funcţional, elegant şi mai ales unitar.

Pentru toţi cei care îşi doresc să experimenteze un eveniment cultural "altfel", Biblioteca Centrală Universitară propune o abordare proaspătă a ideii de târg de carte, sub titulatura "legalizăm traficul de cultură". Vizitatorii vor regăsi titluri de carte românească şi străină de la cele mai importante edituri şi vor afla care sunt cele mai semnificative lansări de carte ale sezonului. De asemenea, vor putea participa la seminarii de arhitectură, unde vor cunoaşte unele dintre cele mai tinere şi mai apreciate birouri de arhitectură din România.

Aula Bibliotecii va găzdui spectacole de teatru, precum "Novecento" cu Claudiu Bleonţ, regia Andra Negulescu, şi one man show-ul "L-V: 8 - 16", regia Ioana Păun, un recital susţinut de Maria Răducanu şi filme selectate de Transilvania Film, printre care "Ursul" de Dan Chişu, "Călătoria lui Gruber" de Radu Gabrea şi "Caravana cinematografică" de Titus Muntean. La toate evenimentele intrarea va fi liberă.

În paralel, organizatorii au pregătit şi o flotă de biciclete, dar şi internet wireless gratuit în tot perimetrul "Strada de c'arte". De asemenea, zone de lounge au fost pregătite în plină stradă, într-o amenajare inedită şi meniuri pe măsură, potrivite şi pentru cei mici.

Seara, după ce programul de studiu din Bibliotecă va lua sfârşit, vizitatorii vor fi îndrumaţi să participe la tururi ghidate prin clădirile bibliotecii, de mare valoare arhitecturală, restaurate şi extinse, ce reunesc multă cultură şi istorie.

Programul complet al manifestării poate fi consultat pe site-ul www.stradadecarte.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici