- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (12.05.2015, 16:42)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strângerile de mâini de la începutul întâlnirilor de afaceri duc la semnarea unor acorduri mai bune
Strângerile de mâini de la începutul întâlnirilor de afaceri duc la semnarea unor acorduri mai bune, chiar şi atunci când oamenii sunt reprezentaţi de roboţi la acele întruniri, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie.
Urmărește
137 afișări
Strângerile de mâini de la începutul întâlnirilor de afaceri duc la semnarea unor acorduri mai bune (Imagine: Hepta)
Câteva studii precedente au arătat deja că acest act al strângerilor de mâini, practicat la debutul negocierilor, creează o mai bună cooperare şi determină un nivel mai ridicat de încredere între oameni, informează dailymail.co.uk.
Savanţii britanici de la Universitatea Bath spun că utilizarea roboţilor în timpul negocierilor de afaceri permite oamenilor să aprecieze o astfel de prezenţă fizică în timpul videoconferinţelor sau al interviurilor de angajare prin intermediul serviciului video online Skype.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
ieri, 22:31
• Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
ieri, 22:05
-
ieri, 21:08
• Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
-
ieri, 20:39
• ONU: Iranul sfidează presiunea internaţională şi îşi măreşte stocul de uraniu
-
ieri, 20:46
-
ieri, 18:14
-
ieri, 17:32
• Casa Albă reacţionează: SUA nu îşi vor schimba politica nucleară după modificarea doctrinei Rusiei
-
ieri, 17:04
-
ieri, 15:59
-
ieri, 15:05
-
ieri, 14:59
• Atacuri ruseşti „fără precedent” asupra arhitecturii de securitate europene
-
ieri, 20:53
-
ieri, 11:07
• Rusia ameninţă cu arme nucleare în cazul unui atac cu rachete occidentale pe teritoriul său
-
ieri, 10:59
-
ieri, 20:50
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1000. Ucraina loveşte Rusia cu rachete ATACMS, în premieră, după decizia lui Biden / Prima reacţie a Rusiei după ce Ucraina a folosit ATACMS pe teritoriul rus
Dezvoltarea interacţiunii dintre roboţi şi oameni ar putea ajuta computerele din viitor să coordoneze de o manieră independentă diverse întruniri de afaceri şi să permită persoanelor cu o mobilitate limitată să comunice mai uşor din propriile locuinţe.
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Bath a utilizat un robot umanoid, NAO, înalt de 58 de centimetri, în cadrul unor false negocieri de afaceri cu un agent imobiliar.
O persoană - căreia i-a fost distribuit rolul de vânzător sau cel de cumpărător - a fost prezentă la întâlnirea cu NAO, în timp ce o altă persoană a participat la întrunire prin videoconferinţă, realizată cu ajutorul camerei video şi microfonului cu care era înzestrat acel robot.
Senzorii tactili din palmele robotului au transmis un semnal electric, atunci când acestea erau strânse de prima persoană, determinând o telecomandă aflată în mâna celeilalte persoane reale să vibreze în acelaşi timp.
Rezultatele acestui experiment au arătat că actul strângerii de mână a fost la fel de important atunci când oamenii au interacţionat virtual, prin intermediul robotului, ca atunci când s-au întâlnit faţă în faţă.
Studiul s-a concentrat asupra impactului pe care strângerile de mâini îl au asupra gradului de cooperare şi încrederii dintre oameni.
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe