- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.05.2015, 15:52)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tănase, supărat că politicienii preferă posturile private, nu TVR. Practica ar fi început cu Băsescu
Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, şi-a manifestat nemulţumirea privind faptul că politicienii preferă să apară la televiziunile private, în defavoarea TVR, precizând că la televiziuni comerciale se amestecă miniştri cu vedete din revistele glossy şi fotbalişti cu infractori.
Urmărește
99 afișări
Tănase, supărat că politicienii preferă posturile private, nu TVR. Practica ar fi început cu Băsescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Stelian Tănase a spus că, în raport cu televiziunile private, TVR este "un spaţiu legitim de comunicare a ceea ce autorităţile, adică cele alese legitim prin procese electorale, au de comunicat cu populaţia".
"Televiziunile private nu au acest rol. Şi, când televiziunile private o fac, o fac selectând aceste informaţii în funcţie de audienţă, de semnificaţia pentru agenţii de publicitate (...), nu în ordinea importanţei în societatea respectivă", a declarat Stelian Tănase, miercuri, într-o dezbatere despre necesitatea televiziunii publice în România, organizată la sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv).
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 12:48
• Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
astăzi, 09:27
• 22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
astăzi, 12:32
• Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:35
-
astăzi, 11:30
• Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
astăzi, 11:12
• Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:42
-
astăzi, 10:07
-
ieri, 21:29
-
astăzi, 08:39
-
astăzi, 08:05
• Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
-
astăzi, 09:09
• Oficial palestinian pentru BBC: Discuţiile privind încetarea focului în Gaza, 90% finalizate
-
astăzi, 01:33
• Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
astăzi, 09:35
• Ambasada SUA, de Ziua Revoluţiei Române: S-a deschis calea către libertate şi un viitor mai bun
-
ieri, 14:16
Potrivit lui Tănase, acest lucru este ignorat. "De zece ani, de la Băsescu, când Băsescu a devenit preşedinte, care, spre deosebire de Iliescu, care nu prea ieşea în televiziune, apărea foarte rar, de două - trei ori pe an (...) el (Băsescu, n.r.) şi-a luat obiceiul să apară de două - trei ori pe zi, fie telefonic, fie într-un studio, fie în cadrul unui eveniment, unde se ducea tocmai pentru că ştia că este televizat. Această practică a obscurizat de fapt această distincţie între televiziunile publice şi private", a spus Stelian Tănase.
El a precizat că televiziunea publică a încercat să ţină pasul mai curând cu acest nou fenomen, în care politicienii s-au înghesuit pe toate platourile de televiziune private să apară şi să spună vorbe.
"Esenţial pentru interesul lor politic a fost să-şi creeze o imagine, de unde şi această prezenţă foarte activă în emisiunile de televiziune", a spus Stelian Tănase.
El a spus că, în Franţa, oamenii politici, precum un ministru, un prim-ministru şi un preşedinte, nu apar într-un platou de televiziune privată aproape niciodată, iar, dacă apar, o fac la televiziunea publică din ţara respectivă.
"În România, practica este invers. Se amestecă vedetele din revistele glossy cu miniştri, se amestecă fotbalişti cu infractori, apar aşa în fiecare seară şi asta e reţeta televiziunilor private. În acest context, mă întreb de ce ne mai întrebăm care este rostul televiziunii publice, pentru că este evident, de a face diferenţa, de a crea un spaţiu public legitim, neutru, echidistant şi care creează dezbateri de esenţă, care nu urmăreşte neapărat audienţa, dar nici nu o ignoră", a spus Stelian Tănase.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe