Televiziunea Dolce Info, deţinută de Romtelecom, a primit licenţă audiovizuală de la CNA

CNA a acordat, marţi, licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Dolce Info, deţinută de Romtelecom SA, care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile Romtelecom, meteo, ştiri din trafic, curs valutar, horoscop, programe de divertisment preluate, publicitate şi teleshopping.

Urmărește
1614 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Dolce Info, deţinută de Romtelecom, a primit licenţă audiovizuală de la CNA

Televiziunea Dolce Info, deţinută de Romtelecom, a primit licenţă audiovizuală de la CNA (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat în şedinţa de marţi solicitarea SC. Romtelecom SA de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Dolce Info. La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie a Romtelecom, condusă de Oana Ghiţă, manager de proiect Dolce Info.

Dolce Info va avea un format tematic, de informare a clienţilor Dolce.

În mod concret, potrivit dosarului depus la CNA, Dolce Info va difuza informaţii despre produsele şi serviciile Romtelecom, informaţii utile (meteo, curs valutar, horoscop), informaţii de interes general (trafic, drumuri blocate, transport public), programe de teleshopping, episoade demonstrative ale unor filme artistice sau programe (trailere) de la staţiile prezente pe platforma Dolce, spoturi publicitare, infotext, promovare de evenimente, interviuri cu oficiali ai companiei, ştiri publicitare şi comunicate de presă de la lansări, programe de divertisment preluate (cooking, fishing, documentare, spectacole de teatru/ operă/ operetă, concerte, din culisele anumitor evenimente).

Emisia Dolce Info va fi de tip repetitiv - buclă, timp de 24 de ore pe zi.

Televiziunea va difuza programe producţie proprie - 70%, producţii audiovizuale ale altor producători - 20% şi programe preluate (Studio Moderna, NBC Universal şi Time Warner) - 10%.

Grila postului Dolce Info va cuprinde: programe de informare (20%), programe educative (35%), programe culturale (20%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (5%), publicitate (5%) şi teleshopping (15%).

Pentru lansarea Dolce Info sunt estimate, pentru 2011, cheltuieli de capital de 22.500 de euro şi cheltuieli de funcţionare de 10.000 de euro. Cifra de afaceri brută estimată pentru 2011 este de 20.700 de euro, de 27.600 de euro (pentru 2012) şi de 27.600 de euro (pentru 2013). Rentabilitatea previzionată a canalului după trei ani este de 120%.

Solicitarea Romtelecom pentru Dolce Info vine la circa doi ani după ce compania de telecomunicaţii a mai primit de la CNA o licenţă audiovizuală prin satelit tot pentru a lansa o televiziune cu denumirea Dolce Info.

Astfel, în data de 23 octombrie 2008, CNA a acordat Romtelecom o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea Dolce Info. Ulterior, Romtelecom a solicitat CNA modificarea denumirii Dolce Info în Dolce TV şi transformarea televiziunii într-una generalistă. În 2010, însă, Romtelecom a solicitat şi a primit aprobarea Consiliului pentru a transforma televiziunea Dolce TV în postul sportiv Dolce Sport.

În prezent, Romtelecom vrea să pună în funcţiune din nou un serviciu de televiziune cu denumirea Dolce Info.

"Dorim să repunem în funcţiune Dolce Info. A funcţionat pe aceeaşi reţetă", a spus Oana Ghiţă, project manager Dolce Info. Ea a precizat că "ambiţiile" Romtelecom pentru Dolce Info sunt "foarte mari". "Intenţionăm să difuzăm şi operă, operetă. Vrem să fim cât mai aproape de clienţi", a spus Oana Ghiţă. Totodată, ea a spus că Dolce Info va difuza şi conţinut preluat de la NBC şi Time Warner. "Programele vor fi redifuzate, se vor repeta", a precizat Oana Ghiţă.

"Există riscul ca autopromovarea să se transforme în publicitate şi să depăşiţi cele 12 minute de publicitate pe oră", a atenţionat-o Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

Potrivit Oanei Ghiţă, postul TV Dolce Info ar urma să difuzeze programe începând din acest an, pe platforma Dolce, deţinută de Romtelecom

CNA a acordat licenţa audiovizuală pentru Dolce Info cu şapte voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Dan Grigore, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare) şi unul "împotrivă" (Christian Mititelu).

Romtelecom face parte din grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din acţiunile companiei româneşti. La Romtelecom este acţionar şi Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (45,99%).

Pe de altă parte, OTE mai este prezent pe piaţa românească prin divizia locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote, dar şi prin reţeaua de magazine Germanos. Principalul acţionar minoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici