Televiziunile de filme ale Realitatea Media, în pericol să îşi piardă licenţele de emisie

CineStar, ActionStar şi ComedyStar - televiziunile de filme ale Realitatea Media - sunt în pericol de a-şi pierde licenţele audiovizuale, întrucât şi-au întrerupt emisia mai mult de 90 de zile, Consiliul Naţional al Audiovizualului urmând să analizeze situaţia lor într-una din şedinţele viitoare.

Urmărește
356 afișări
Imaginea articolului Televiziunile de filme ale Realitatea Media, în pericol să îşi piardă licenţele de emisie

Televiziunile de filme ale Realitatea Media, în pericol să îşi piardă licenţele de emisie (Imagine: Shutterstock)

Cele trei canale de filme ale Realitatea - Caţavencu au primit în 25 septembrie 2008 licenţe audiovizuale de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Ele au fost lansate ca un pachet de televiziuni premium, sub denumirea "CineStar". Televiziunea-lider CineStar, care a dat şi numele întregului pachet de trei posturi, difuza filme de top, retransmise imediat după ce au fost difuzate în cinematografe. În acelaşi timp, ActionStar şi ComedyStar erau dedicate difuzării filmelor de acţiune, respectiv a comediilor. Cele trei televiziuni puteau fi vizionate în sistem pay TV (contra cost) şi nu difuzau publicitate.

Cele trei televiziuni de filme CineStar, ActionStar şi ComedyStar au început să emită pe 19 decembrie 2008, pe Dolce, platforma DTH a Romtelecom. Ulterior, CineStar, ActionStar şi ComedyStar au fost disponibile şi abonaţilor Digi TV, platforma digitală a companiei RCS&RDS, şi pe UPC - cablu digital şi platforma digitală FocuSat. Însă ca urmare a deteriorării situaţiei financiare a grupului Realitatea Media, treptat televiziunile CineStar, ActionStar şi ComedyStar şi-au pierdut distribuţia.

Acum, CineStar, ActionStar şi ComedyStar sunt în situaţia de a-şi pierde licenţele de emisie, întrucât au expirat termenele de 90 de zile, în care o televiziune îşi poate întrerupe emisia pentru motive de natură tehnică. Aceste televiziuni se regăsesc într-o listă mai mare de posturi TV locale şi naţionale care se află în aceeaşi situaţie. Lista s-a aflat pe ultimele puncte ale ordinii de zi a şedinţei CNA de joi, dar nu a mai fost discutată din lipsa cvorumului, documentul fiind obţinut de MEDIAFAX.

Conform articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Pe de altă parte, şi două staţii locale ale Radio Guerrilla - din Sibiu şi Turnu-Măgurele -, un post de radio deţinut tot de Realitatea Media, dar şi staţiile Realitatea TV din Râmnicu-Vâlcea şi Focşani sunt în aceeaşi situaţie. Ele riscă să îşi piardă licenţele de emisie din cauză că şi-au întrerupt emisia mai mult de 90 de zile, pentru motive din natură tehnică.

Situaţia acestor televiziuni urmează să fie analizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului în următoarea perioadă.

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici