- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (22.01.2016, 18:38)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
The New York Times: "Aferim! " este o viziune neînfricată asupra trecutului
"Aferim!" este un lungmetraj de epocă amuzant şi brutal şi reprezintă o viziune neînfricată asupra trecutului, se arată într-un articol al The New York Times, care laudă prestaţia actorului Teodor Corban şi menţionează că filmul merita să fie inclus între nominalizaţii la Oscarul pentru film străin.
Urmărește
394 afișări
The New York Times: "Aferim! " este o viziune neînfricată asupra trecutului
"Mai aveţi nevoie de un motiv pentru a fi supăraţi din cauza nominalizărilor la Oscar? Iată unul - «Aferim!», de Radu Jude. Este un lungmetraj de epocă amuzant şi brutal, cu o doză de contemporan. Propus oficial să reprezinte România la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, nu a fost inclus în lista celor cinci nominalizaţi", îşi încep criticii de la The New York Times cronica.
Jurnaliştii americani mai notează că nu este prima dată când România, "o ţară mică din marginea Europei", este "călcată în picioare, tratată fără respect şi ignorată de marile puteri ale lumii". "Şi atunci, de ce ar fi Hollywoodul o excepţie? Marginalitatea este o parte a identităţii naţionale şi o temă a cinematografiei recente şi înfloritoare a României", adaugă aceştia, dând exemplu filmul "Comoara", al lui Corneliu Porumboiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Cronica publicată în The New York Times elogiază imaginea în alb-negru a filmului "Aferim!", descris ca un "exerciţiu elegant", potenţat de o interpretare teatrală. "Filmul este o viziune neînfricată asupra trecutului, care scoate la iveală cruzimea şi prejudecăţile ascunse sub aparenţe", se afirmă în acelaşi articol.
Despre prestaţia actorului Teodor Corban, interpretul rolului principal, jurnaliştii americani spun că a fost una "din suflet şi exuberantă". "Are ceva din carisma dură a lui Anthony Quinn şi puţin din excentricitatea, libertatea de interpretare şi umorul pe care John Wayne le-a adus în ultimele westernuri ale sale", mai scriu criticii americani.
Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, câştigător al trofeului Ursul de Argint la Berlinala 2015, a fost lansat în SUA, vineri.
"Aferim!", unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, a fost distins, între altele, cu trofeul oraşului Lisabona şi premiul pentru distribuţie la IndieLisboa, cu Le Bayard d'Or pentru cea mai bună imagine la Namur, cu premiul publicului la Let's CEE Viena şi a primit distincţia FIPRESCI la Miskolc, Ungaria.
"Aferim!" este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe