The New York Times va desfiinţa o sută de locuri de muncă. Publicaţia luptă pentru a rămâne profitabilă

Publicaţia The New York Times va desfiinţa o sută de locuri de muncă din redacţia sa, ca parte a strategiei sale de dezvoltare a operaţiunilor sale online.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului The New York Times va desfiinţa o sută de locuri de muncă. Publicaţia luptă pentru a rămâne profitabilă

The New York Times va desfiinţa o sută de locuri de muncă. Publicaţia luptă pentru a rămâne profitabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele o sută de posturi care urmează să fie desfiinţate reprezintă aproximativ 7,5% din numărul total de angajaţi.

În acest sens va fi elaborat un plan de plecări voluntare, însă, dacă acesta se va dovedi insuficient, nu sunt excluse concedierile.

"Reducerile de personal sunt necesare pentru controlul costurilor companiei şi ne vor permite să continuăm investiţiile în viitorul digital al The New York Times", au explicat proprietarul publicaţiei, Arthur Sulzberger, şi directorul general al cotidianului, Mark Thompson, într-o notă adresată salariaţilor ziarului.

Aceştia au precizat că o aplicaţie mobilă dedicată în mod specific editorialelor a fost închisă, din cauză că nu a atras suficienţi abonaţi.

De asemenea, directorul editorial al The New York Times, Dean Baquet, a precizat că ar putea "reconsidera" o parte a activităţii publicaţiei, numărul rubricilor şi sumele cheltuite pentru conţinutul produs de colaboratori.

The New York Times are în prezent 1.330 de angajaţi, "un nivel record", o consecinţă în parte a angajărilor care au fost făcute anul trecut pentru creşterea producţiei de conţinut online şi video.

Publicaţia The New York Times s-a luptat să rămână profitabilă în ultimii ani şi a pus foarte mult accentul pe produsele sale digitale pentru a compensa declinul abonamentelor la versiunea sa tipărită.

În cel de-al doilea trimestru, această strategie nu a fost suficientă pentru a compensa scăderea veniturilor sale din publicitate şi costurile operaţionale ridicate. Astfel, profitul net s-a redus la 9,2 milioane de dolari, faţă de 20,1 milioane de dolari anul trecut, la o cifră de afaceri de 389 de milioane de dolari.

De asemenea, The Times Company a vândut activele mai puţin importante, între care publicaţia Boston Globe şi site-urile care nu aveau un conţinut informativ.

Cotidianul a traversat totodată o perioadă tumultoasă după concedierea directorului său editorial, Jill Abramson, prima femeie care a ocupat această funcţie. Înlăturarea acesteia de la conducerea The New York Times a declanşat o dezbatere despre dificultăţile cu care se confruntă femeile pentru a ocupa posturi de conducere în marile grupuri de media şi despre discriminările salariale care le vizează.

Pe de altă parte, Arthur Sulzberger Jr., preşedintele publicaţiei The New York Times, a negat, în august 2013, faptul că ziarul ar fi fost scos la vânzare, pe fondul speculaţiilor apărute în acest sens în ultima perioadă, după cum informa la momentul respectiv huffingtonpost.com.

Speculaţiile privind vânzarea The New York Times au apărut după ce a fost făcut public anunţul că Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post, de la familia Graham, care deţinea această publicaţie de patru generaţii.

După această tranzacţie, Sulzberger a rămas singura familie care deţine controlul asupra unei publicaţii americane majore.

Speculaţiile privind vânzarea The New York Times au apărut şi în contextul în care Times Company a anunţat, la începutul lunii august 2013, că va vinde publicaţia The Boston Globe, pentru o sumă de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool.

The Times Co. a anunţat, încă din februarie 2013, că vrea să vândă publicaţia The Boston Globe, precum şi o serie de alte active, precizând că vrea să îşi concentreze eforturile pe dezvoltarea principalului său ziar - The New York Times.

The New York Times este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

The Times Company este o companie internaţională de media, care deţine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune şi NYTimes.com.

Preşedintele grupului este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici