Tîlvăr: Sărbătorim, astăzi, Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii noastre ca naţiune

  • „Sărbătorim, astăzi, Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii noastre ca naţiune,” scrie pe Facebook ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.
  • El afirmă că imnul reprezintă moştenirea istorică şi culturală a poporului român şi reflectă valorile şi aspiraţiile care ne-au ghidat de-a lungul timpului.
Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr: Sărbătorim, astăzi, Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii noastre ca naţiune

Tîlvăr: Sărbătorim, astăzi, Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii noastre ca naţiune

„Sărbătorim, astăzi, Ziua Imnului Naţional, simbol al unităţii noastre ca naţiune”, transmite Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării Naţionale afirmă că imnul reprezintă moştenirea istorică şi culturală a poporului român şi reflectă valorile şi aspiraţiile care ne-au ghidat de-a lungul timpului.

„De fiecare dată când ascultăm <Deşteaptă-te române> ne amintim de sacrificiile înaintaşilor noştri, de eroii căzuţi la datorie apărând cu preţul suprem Patria, de veteranii răniţi pe câmpul de luptă sau în teatrele de operaţii. Toţi au luptat pentru acelaşi ideal, o Românie independentă, unită, suverană”, încheie Tîlvăr.

„Deşteaptă-te, române!” a fost interzis în perioada comunistă. În mod firesc, ziua de 29 iulie, data primei intonări publice, a fost stabilită, prin lege, în anul 1998, drept Ziua imnului naţional al României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici