- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.12.2014, 19:13)
- Madalina Cerban
Tufeanu, în CNA după CJ Constanţa, TVR şi Guvern. Cristea, nou mandat după presă scrisă şi SRTv
Jurnalistul Radu Călin Cristea, fost membru al CNA şi fost director general interimar al SRTv, şi Gabriel Tufeanu, consilier la Guvern, fost membru al Consiliului de Administraţie al TVR şi fost manager în Consiliul Judeţean Constanţa, au fost numiţi membri titulari în CNA.
Urmărește
200 afișări
Tufeanu, în CNA după CJ Constanţa, TVR şi Guvern. Cristea, nou mandat după presă scrisă şi SRTv (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu au fost propuşi membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de Guvern.
Cele două propuneri au fost aprobate, miercuri, de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, astfel încât Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu vor fi membri titulari ai CNA pentru un mandat cu o durată de 6 ani.
Radu Călin Cristea îşi continuă astfel activitatea în Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie în care a fost iniţial numit membru titular în locul devenit vacant ca urmare a demisiei lui Mihai Mălaimare, în continuarea mandatului, până la data de 3 noiembrie 2014.
Radu Călin Cristea a fost numit în CNA în 2013, la propunerea Guvernului, fiind susţinut la momentul respectiv de PNL.
Radu Călin Cristea este jurnalist, fost corespondent al Radio Europa Liberă, scriitor, fost director al Muzeului Naţional al Literaturii Române şi fost director general interimar al Televiziunii Române.
Radu Călin Cristea a fost consilier în Ministerul Culturii (în 2012), dar şi editorialist la Institutul pentru Liberă Iniţiativă din Bucureşti (iunie 2010 - martie 2012) şi la Editura Cuvântul (iulie 2009 - iunie 2010, mai 2007 - ianuarie 2008).
De asemenea, a fost directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române, în perioada februarie 2008 - iunie 2009.
Din 1990, a lucrat la Radio Europa Liberă în calitate de corespondent la Bucureşti, iar, din 1995 până în 2003, ca editor-realizator la Praga.
Radu Călin Cristea a urmat Facultatea de limba şi literatura română/ franceză, Universitatea Bucureşti, pe care a absolvit-o în 1979. Şi-a început activitatea profesională ca profesor de limba şi literatura franceză la şcoli generale din judeţul Bihor, între 1979 şi 1981.
El este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990 şi are publicate mai multe volume. A primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor (1984) şi marele premiu "George Călinescu" (1985).
De asemenea, în 2012, Radu Călin Cristea a condus Televiziunea Română timp de aproape o lună, din funcţia de director general interimar. Imediat după ce a fost numit la conducerea televiziunii publice (pe 12 iunie 2012), Radu Călin Cristea s-a remarcat prin faptul că "a redat" fotbalul românilor, el precizând, într-o conferinţă de presă din 15 iunie 2012, că milioanele de români care sunt plătitori de taxă TV au fost puşi în imposibilitatea de a urmări în direct toate meciurile de la Campionatul European de Fotbal din Polonia şi Ucraina din cauză că fosta conducere a TVR, asigurată de Alexandru Lăzescu, a sublicenţiat mai multe meciuri companiei Romtelecom.
În iulie 2012, la conducerea TVR a fost numit Claudiu Săftoiu, iar ulterior Radu Călin Cristea a fost numit redactor-şef interimar al Redacţiei Literatură Arte din cadrul Direcţiei Editoriale a TVR.
Pe de altă parte, Gabriel Tufeanu este consilier în cadrul Guvernului României (inclusiv în Cancelaria primului-ministru) din anul 2013. În perioada 2012 - 2013, Tufeanu a fost membru titular în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.
Între 2009 şi 2012, Gabriel Tufeanu a fost manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, din subordinea Consiliul Judeţean Constanţa (între 2009 şi 2010 a fost manager interimar al Direcţiei).
Gabriel Tufeanu are experienţă şi în televiziune. El a lucrat în perioada 1994 - 1997 la Antena 1, ca operator imagine, între 1997 - 1998, la Televiziunea Română - TVRi, tot ca operator imagine, iar, între 1998 - 2000, la Prima TV, pe acelaşi post.
În perioada 2000 - 2001, Tufeanu a fost operator imagine - producţie la Marker Film, în perioada 2001 - 2004 a fost manager - administrator la societatea Gemeni Group, iar, în perioada 2004 - 2009 a fost manager la Gemeni Film.
Gabriel Tufeanu este licenţiat al Universităţii Hyperion - Facultatea de Arte, specializarea "Imagine film şi televiziune" (1996 - 2000). Are un masterat în "Capacitate Administrativă şi Acquis Comunitar", la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (2009 - 2011), iar, în perioada 1993 - 1996, a urmat cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti - Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (nelicenţiat).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe