Turneul internaţional "Descoperă România", susţinut de Icon Arts Trio, între 11 şi 18 august

Turneul internaţional "Descoperă România", un eveniment cultural - turistic care îşi propune o călătorie ghidată de ansamblul Icon Arts Trio, va avea loc în perioada 11-18 august, primul recital al formaţiei urmând să aibă loc la Roma, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

119 afișări
Imaginea articolului Turneul internaţional "Descoperă România", susţinut de Icon Arts Trio, între 11 şi 18 august

Turneul internaţional "Descoperă România", susţinut de Icon Arts Trio, între 11 şi 18 august (Imagine: www.agentiadecarte.ro)

Pe 11 august, Icon Arts Trio va susţine primul recital la Roma, la Accademia di Romania. Ulterior, muzica semnată de George Enescu şi Franz Schubert va pătrunde în spaţii turistice româneşti, precum marea întindere viticolă de pe malul Dunării - Domeniile Ostrov, în 16 august, şi la Castelul Peleş, pe 17 august. Turneul se va încheia la Palatul Mogoşoaia, pe 18 august.

Icon Arts Trio este alcătuit din violonistul Simon Csongor, violistul Bogdan Eugen Cristea şi violoncelista Csilla Kecskes Aved.

Violonistul Simon Csongor din Târgu-Mureş a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre. Este Student al Academiei "Gheorghe Dima" din Cluj şi, deşi are doar 20 ani, este membru al Filarmonicii Transilvania.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu-Mureş şi în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia). S-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violistul Mihai Cocea este din Bucureşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti s-a perfecţionat la Universitatea de Arte din Zurich şi la Academia Regală din Londra. A câştigat numeroase premii la concursuri desfăşurate în România şi Anglia, iar în ianuarie 2013 a fost finalist al concursului internaţional Yuri Bashmet de la Moscova.

Organizatorii evenimentului sunt Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici