TVR: Nu a fost depusă şi înregistrată demisia lui Leonard Miron

Leonard Miron nu şi-a depus oficial şi înregistrat la TVR demisia până marţi, în jurul orei 18.00, deşi acesta a anunţat pe blogul personal că a decis să demisioneze din Televiziunea Română, după 20 de ani de activitate în această instituţie.

Urmărește
473 afișări
Imaginea articolului TVR: Nu a fost depusă şi înregistrată demisia lui Leonard Miron

TVR: Nu a fost depusă şi înregistrată demisia lui Leonard Miron (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Nu a fost depusă şi înregistrată nicio demisie a lui Leonard Miron la TVR, până la acest moment (18.00, n.r.)", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii TVR.

Leonard Miron a declarat, într-o postare pe blogul personal, că a decis să demisioneze din TVR, după 20 de ani de activitate în această instituţie, precizând că "s-a plictisit de compromisul devenit calitate editorială", dar şi să se justifice "de ceea ce face în pat".

"În urmă cu ceva ani, un om de la care am învăţat multă televiziune îmi spunea că trendul în TVR este să ai în jur proşti şi fraieri promovaţi: primii te vor scoate in evidenţă conform axiomei «chior în ţara orbilor», iar ceilalţi nu te vor contrazice niciodată de frică să nu-şi piardă mămăliga cu gust de franzelă. La ceva timp de la acea conversaţie constat că acel trend a devenit politică managerială", scrie Leonard Miron.

"Şi uite aşa, după 20 de ani, mi-am scris demisia; evident, într-un moment contestabil, de unii; doar am auzit fraza «ai luat locul unuia care ar fi meritat să stea» de atâtea ori în ultimele săptămâni. Poate, dar o dată în viaţă pot să fiu şi eu egoist. Şi nu cred că am luat locul nimănui… cred că l-am câştigat cinstit în ultimele 7.665 de zile (...), după prima etapă de evaluare, când aveam 60 şi ceva de procente, eram o victimă, un «epurat», un «profesionist alungat fără milă». Când, după o contestaţie de care sunt mândru, am sărit la 80 şi ceva de procente, am devenit peste noapte «omu' puterii», inamicul public numărul 1, oaia neagră", spune Leonard Miron.

El spune că a luat decizia de a demisiona din TVR "pentru că s-a plictisit de compromisul devenit calitate editorială". "Trebuie să fii «cu cineva» ca să ai emisiune, ca să poţi gândi şi să poţi munci. Trebuie să fii pe «lista lor» dacă vrei să fii lăsat în pace să-ţi faci treaba de reporter, redactor sau realizator. Dacă eşti pe listă, ce mai contează ce faci… important este să fii pe listă. Ei bine, nu vreau să fiu pe nici o listă, nu vreau să spun «da» la orice apel telefonic şi să mă trezesc încă o dată că prezint o emisiune de 45 de minute cu 6 prezentatori şi asta pentru că fiecare dintre ei se află pe o listă", spune Leonard Miron.

Leonard Miron spune că a decis să-şi dea demisia din TVR şi pentru că s-a plictisit să îşi justifice viaţa personală. "Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în faţa unei adunături de falşi juraţi cu pasapoarte europene, dar mentalitate de gulag. Ei da, şi ce dacă iubesc cu aceeaşi pasiune, de mai bine de 10 ani, acelaşi bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrităţi din TVR care-şi schimbă soţii la fel de des ca şi simpatiile politice, nu e genul meu… şi nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui… şi eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că «poponarul» vorbeşte vreo 4 limbi străine, că «homalăul» are un masterat, un doctorat şi vreo 3 diplome prin buzunare, că «pidosnicul» chiar ştie să lucreze într-o echipă de televiziune şi să facă performanţă. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul ca «bulangiul» este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva şi emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viaţă şi în funcţie", spune Leonard Miron.

Totodată, el spune că a obosit să justifice "lipsa de consistenţă în Dorobanţilor 191". "Mă sună cineva, bine intenţionat, şi-mi propune încă un Eurovision. Zic da, ne întâlnim, decidem până şi ce îmbrac, evităm discuţia de bani şi ne strângem mâna bucuroşi, fiecare cu motivul lui: eu, pentru că-mi place Eurovisionul, el, pentru că are pe cineva care chiar dacă o mai dă în bară câteodată o face cu eleganţă şi profesionalism. Trec 12 ore, sună un telefon sau poate mai multe, iar înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă", spune Leonard Miron.

De asemenea, el spune că decizia sa de a demisiona are legătură cu faptul că nu îi place "să graviteze într-un vid de decizie şi responsabilitate", dar şi cu faptul că "'producătorul' cu 2.300 de lei (brut) pe lună este o specie dispărută în TVR". "Până şi redactorii au mai mult, ce să mai spunem de realizatori, jurnalist seniori, producători sau alţi «prieteni» seniori de pe liste", spune Miron.

El mai spune că nu are "umilinţa necesară de a semna zilnic o condică la ora 9 am…şi de venire şi de plecare… şi pe ieri şi pe mâine… dacă eşti pe listă, evident": "În urmă cu ceva ani, într-un iulie, când întreaga redacţie muncea cam 14 ore pe zi pentru a transmite un primul bacalaureat în direct, redactorul nostru şef, o femeie de excepţie din toate punctele de vedere, mi-a spus când am vrut să plec acasă cu ultimul metrou, că în Televiziunea Română facem emisiuni şi nu şuruburi şi că nu pontăm la poartă, că aici nu-i IMGB. Lucrurile s-au schimbat şi acum trebuie să pontăm… nu să ne justificăm activitatea… ci să justificăm cum putem fi daţi afară".

"Şi uite aşa, după 20 de ani, mi-am scris şi demisia. E o etapă normală… dureroasă, dar obişnuită… nu e un capăt de ţară pentru nimeni. Evident că în Dreptul Muncii nu este nicăieri menţionată noţiunea de «demisie forţată»… suntem în România, nu în Marea Britanie, mi-ar spune cineva. Şi tot evident că s-ar putea crea un precedent… mai greu, dar nu imposibil", mai scrie Leonard Miron.

Televiziunea Română a trecut printr-un proces de reorganizare şi restructurare, prin implementarea Programului de redresare economică a SRTv aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie numărul 110/2012.

Potrivit TVR, restructurarea personalului s-a făcut în urma selecţiei de personal şi a fost una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.

O listă cu salariaţii TVR care sunt preavizaţi de la 1 februarie în vederea concedierii colective a fost publicată, pe 28 ianuarie, pe pagina de intranet a TVR. Lista cuprinde 627 de nume, între care se regăsesc Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici