- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.05.2010, 22:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UCMR-ADA: SRTv nu a plătit drepturi de autor în 2009, are o datorie de circa 5 milioane de lei
Preşedintele UCMR-ADA, Adrian Iorgulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă, că Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu a plătit anul trecut drepturile de autor către organismul de gestiune colectivă, datoria Televiziunii Publice ridicându-se la circa 5 milioane de lei.
Urmărește
283 afișări
UCMR-ADA: SRTv nu a plătit drepturi de autor în 2009, are o datorie de circa 5 milioane de lei (Imagine: Mediafax Foto)
De cealaltă parte, reprezentanţii TVR au declarat pentru MEDIAFAX că Televiziunea Română se află într-un litigiu cu UCMR-ADA, organismul de gestiune colectivă având la rândul său datorii la Televiziunea Publică.
"Sumele avansate reprezintă speculaţii pe marginea unui litigiu mai vechi între TVR şi UCMR-ADA. UCMR-ADA nu a făcut niciun efort pentru a stinge acest litigiu, pe cale amiabilă, deşi TVR a încercat în câteva rânduri acest lucru. Există sume pe care UCMR-ADA le datorează TVR, aşa cum există şi sume pe care TVR trebuie să le plătească UCMR-ADA", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii TVR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Plăţile pe care TVR trebuie să le facă pentru drepturi de autor către organismele de gestiune colectivă se numără printre cauzele care stau la baza deficitului Televiziunii Române. Astfel, în raportul de activitate al TVR pe 2009, se precizează faptul că remuneraţiile datorate de SRTv către organismele de gestiune colectivă a drepturilor de autor şi conexe au dus la influenţa deficitului cu 10.434.711 lei. Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2009 cu un deficit de circa 48 de milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de 572,39 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv, publicat pe site-ul instituţiei.
Totodată, într-un interviu acordat MEDIAFAX în martie 2009, Alexandru Sassu, pe atunci preşedintele - director general al TVR, spunea că Televiziunea Română avea procese cu UCMR-ADA pentru drepturile de autor datorate respectivului organism de gestiune colectivă, din perioada 2003-2004. Alexandru Sassu a preluat mandatul de PDG al Televiziunii Române, în iunie 2007.
"Există nişte lucruri care au apărut în timpul anului trecut (2008, n.r.). De exemplu, a trebuit să facem negocierile cu organismele de drepturi de autor, pentru că SRTv nu mai plătise de prin 2000 la organismele respective şi a trebuit să închidem nişte procese care erau ca şi pierdute şi să facem nişte înţelegeri. Noi toţi am considerat că televiziunea a ieşit foarte bine, pentru că am scăpat de dobânzi care, la un moment dat, deveniseră de vreo două ori mai mari decât suma iniţială. Însă ne-a obligat să facem nişte plăţi foarte mari, pentru că nu era vorba numai de un organism de gestiune colectivă, au fost cam toate. Au fost procese, unele pe sume din 2003-2004, neplătite, şi asta ne-a adus un deficit foarte mare. De exemplu, cu UCMR-ADA, suma este ceva de genul 90 de miliarde de lei (9 milioane lei noi, n.r.)", a declarat atunci Alexandru Sassu, explicând situaţia financiară pe minus a SRTv în 2008.
În 2009, UCMR-ADA a avut încasări totale de 94.449.997 de lei, în scădere cu 4,24% faţă de 2008, când încasările organismului de gestiune colectivă au cunoscut o creştere de 47,34% faţă de 2007 şi cea mai mare valoare din ultimii ani, totalizând 98.630.736 de lei.
UCMR-ADA este unic organism de gestiune colectivă în România acreditat să gestioneze drepturile de autor în domeniul muzical, potrivit Deciziei ORDA nr.3/1997, funcţionând după modelul societăţilor de gestiune colectivă din celelalte ţări europene.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale