- Home
- Cultură-Media
- TEHERAN, (28.10.2013, 17:07)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un cotidian reformator iranian a fost interzis
Cotidianul reformator iranian Bahar a fost interzis de către Comisia pentru supravegherea presei, deoarece a publicat un articol care pune sub semnul întrebării, potrivit criticilor publicaţiei, "credinţele şiite", a anunţat luni presa iraniană.
Urmărește
81 afișări
Un cotidian reformator iranian a fost interzis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Comisia a interzis cotidianul Bahar şi a transmis dosarul justiţiei", a declarat secretarul Comisiei pentru supravegherea presei, Allaeddine Zohourian.
Această comisie, care funcţionează sub controlul Ministerului Culturii, este însărcinată cu supravegherea presei şi să acorde sau anuleze autorizaţiile de publicare.
Articolul incriminat, publicat miercuri, în care autorul a pus sub semnul întrebării desemnarea imamului Ali de către pofetul Mahomed ca prim succesor al său, aşa cum cred musulmanii şiiţi, spre deosebire de cei sunniţi, a stârnit numeroase critici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Populaţia şiită este majoritară în Iran (peste 90%) şi în Irak, însă reprezintă o minoritate în lumea musulmană.
Conducerea cotidianului şi-a prezentat scuze, afirmând că articolul este "contrar politicii editoriale a publicaţiei".
"Articolul din Bahar reprezintă o falsificare a istoriei islamului şi provoacă diviziuni interconfesionale", a apreciat Ministrul Culturii Ali Janati, citat de agenţia Fars.
"Din nefericire, în articolele publicate ulterior pentru a rectifica primul articol, există elemente împotriva fraţilor noştri sunniţi. Legea prevede acţiuni împotriva oricărei publicaţii care provoacă tensiuni religioase şi etnice", a adăugat Janati.
El a mai precizat că publicaţia a primit în decurs de un an "mai multe avertismente de care nu a ţinut cont".
Chiar şi candidatul reformator la alegerile prezidenţiale din 2013, Mohammad Reza Aref, a criticat acest articol şi a cerut publicaţiilor reformatoare să nu "publice articole care intră în contradicţie cu convingerile şiite", a anunţat luni agenţia oficială Irna.
La sfârşitul anului 2012, Bahar (primăvară în arabă), alături de alte cotidiane reformatoare, în special Shargh, şi-au reluat activitatea, după o interdicţie de mai mulţi ani.
Noul preşedinte iranian Hassan Rohani, ales cu sprijinul reformatorilor şi moderaţilor, a promis o mai mare libertate. De altfel, mai mulţi jurnalişti moderaţi au fost eliberaţi în ultimele săptămâni.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe