- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.12.2020, 19:00)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un dirijor român a fost numit conducător artistic la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Cine este maestrul Ion Marin
Dirijorul Ion Marin a fost numit în calitate de profesor universitar şi conducător artistic al activităţii de concert a Universităţii Mozarteum din Salzburg, anunţă Ambasada României în Austria.
Urmărește
965 afișări
Un dirijor român a fost numit conducătorul artistic la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Cine este maestrul Ion Marin
Cunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg a anunţat numirea dirijorului Ion Marin în calitate de profesor universitar şi conducător artistic al activităţii de concert a universităţii, iar catedra de dirijat pe care Ion Marin o conduce va purta numele lui Claudio Abbado, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii şi îşi desfăşoară activitatea având ca sursă de inspiraţie standardele academice trasate de însuşi Herbert von Karajan, celebrul dirijor originar din Salzburg, anunţă Ambasada României în Austria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Familiile ostaticilor americani în Israel cer eliberarea urgentă a acestora înainte de schimbarea administraţiei SUA
-
Donald Trump îl nominalizează pe fostul şef al spionajului pentru a conduce CIA
-
Donald Trump confirmă că Elon Musk va conduce un departament important al SUA
„Este o mare emoţie să mă întorc peste ani la Universitatea Mozarteum în calitate de profesor. Dedicaţia numelui catedrei făcută mentorului meu Claudio Abbado mă onorează. O mare parte a activităţii lui Claudio Abbado a fost legată de formarea şi educarea tinerelor generaţii de muzicieni. Consider această misiune de transmitere a tradiţiei ca pe un element esenţial în viaţa unui artist. A putea face asta în cadrul Mozarteum-ului de la Salzburg, atât de bogat în ceea ce priveşte marea istorie a artei muzicale europene, este un prilej de mare bucurie şi responsabilitate”, a declarat Ion Marin care, de altfel, a şi studiat la prestigioasa universitate.
Primul proiect pe care reputatul dirijor îl va pune în practică în calitate conducător artistic al activităţii de concert a Universităţii Mozarteum, transmite Ambasada României, va începe anul viitor, pe 27 ianuarie, în cadrul Festivalului Mozartwoche şi va fi dedicat primelor simfonii mozartiene, la care vor participa mari artişti precum Daniel Barenboim, Marta Argerich, Maxim Vengerov, precum şi Orchestra Filarmonică din Viena.
„Pe plan naţional şi european, maestrul Ion Marin este recunoscut în mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei şi imaginii României în lume, precum şi pentru dimensiunea socială a proiectelor pe care le-a iniţiat. Ion Marin este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” şi, de asemenea, Preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi România şi Symphonia Mundi, instituite în anul 2011 la iniţiativa domniei sale. Din ianuarie 2019, odată cu înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat preşedinţia rotativă a CE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager şi director artistic al acestui amplu proiect de diplomaţie culturală”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: A murit academicianul român Alexandru Surdu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe