- Home
- Cultură-Media
- STOCKHOLM, (10.04.2014, 14:57)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou centru Nobel va fi construit la Stockholm. Cum va arăta clădirea care va găzdui şi ceremonia de acordare a premiilor - FOTO
Fundaţia Nobel a prezentat, miercuri, proiectul noii sale clădiri din centrul oraşului Stockholm care va găzdui activităţile legate de prestigioasele distincţii, inclusiv ceremonia de acordare a premiilor Nobel şi un muzeu.
Urmărește
196 afișări
Un nou centru Nobel va fi construit la Stockholm. Cum va arăta clădirea care va găzdui şi ceremonia de acordare a premiilor - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Câştigătorul concursului de arhitectură pentru Centrul Nobel este (firma, n.r.) David Chipperfield Architects din Berlin", a declarat directorul Fundaţiei Nobel, Lars Heikensten, în timpul unei conferinţe de presă.
Această clădire, cu un buget de 1,2 miliarde de coroane suedeze (133 de milioane de euro), va fi construită într-un vechi cartier din capitala suedeză, înconjurat de lacuri şi situat în apropierea principalelor muzee şi monumente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
În noua clădire se vor desfăşura toate activităţile Fundaţiei Nobel, cu excepţia banchetului, care va continua să aibă loc în clădirea consiliului municipal, anual, pe 10 decembrie, conform tradiţiei. În prezent, fundaţia îşi desfăşoară evenimentele în diferite puncte ale oraşului Stockholm.
Centrul Nobel va dispune, de asemenea, de o bibliotecă, mai multe săli de conferinţe şi spaţii educative, destinate vizitelor şcolare.
Potrivit biroului de arhitectură câştigător al concursului, clădirea, cu o faţadă din bronz, piatră şi sticlă, va reflecta aspiraţiile inventatorului Alfred Nobel, care a înfiinţat fundaţia ce acordă prestigioasele premii.
"Se poate vorbi despre o anumită simplitate clasică (a clădirii, n.r.). Această clădire încearcă să găsească un echilibru între soliditate, pe de o parte, şi transparenţă, pe de altă parte", a spus arhitectul britanic David Chipperfield.
Două treimi din bugetul proiectului sunt deja garantate de donaţii private.
Crearea unui sediu al Fundaţiei Nobel este un subiect discutat încă din 1901, primul an în care s-au decernat aceste premii.
Fundaţia speră să inaugureze această clădire cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi în 2018.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe