Un nou nume pe scena Untold. Burna Boy, câştigător de premiu Grammy, va urca pe scena principală a festivalului

Burna Boy, câştigător al unui premiu Grammy la categoria „Best Global Music Album”, va ajunge în aceasta vară pe scena principală a festivalului UNTOLD, au anunţat joi organizatorii festivalului din Cluj-Napoca.

114 afișări
Imaginea articolului Un nou nume pe scena Untold. Burna Boy, câştigător de premiu Grammy, va urca pe scena principală a festivalului

Un nou nume pe scena Untold. Burna Boy, câştigător de premiu Grammy, va urca pe scena principală a festivalului

Potrivit organizatorilor, artistul, originar din Nigeria, are concerte sold-out pe marile arene ale lumii. Ed Sheeran, Justin Bieber, J Balvin, Stormzy, USHER, Chris Martin, 21 Savage, Jay Cole, Sam Smith, Beyonce, Khalid, Major Lazer, DJ Snake sau Rita Ora sunt doar câteva dintre numele mari, la nivel global, cu care Burna Boy a avut colaborări.

„Cu ritmurile sale contagioase şi influenţele diverse, genul Afrobeats a devenit rapid un fenomen global. Originar din Africa, acest stil muzical vibrant şi plin de energie a captivat audienţa din întreaga lume. Artişti precum BURNA BOY, Wizkid şi Davido au fost printre pionierii care au propulsat Afrobeats-ul în mainstream-ul muzical internaţional. Evenimente sold-out organizate pe cele mai mari stadioane din lume, din Statele Unite, Marea Britanie şi Europa, dar şi numărul uriaş de ascultări de pe platformele de streaming, peste 15 miliarde, au contribuit la popularitatea explozivă a acestui gen muzical”, transmit organizatorii Untold.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UNTOLD (@untoldfestival)

Conform acestora, Burna Boy a devenit vizibil încă de la lansarea albumului de debut, “L.I.F.E”, în 2013. În 2018, albumul “Outside” a ajuns pe locul trei în Billboard Reggae, iar în 2019 a câştigat premiul la categoria “Best International Act”, în cadrul BET Awards. A fost şi anul în care a fost desemnat de Apple Music, „Up Next Artist”. Din acest punct, nigerianul devine un artist cu expunere la nivel internaţional, iar sound-ul său unic i-a adus o nominalizare la cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy, pentru albumul “African Giant”, la categoria Best World Music Album.

Primul Grammy a venit un an mai târziu, în 2021. Albumul „Twice as Tall” a fost desemnat favorit şi a câştigat premiul “Best World Music Album”. La acest album, Burna Boy a colaborat cu Youssou N'Dour, Naughty by Nature şi Chris Martin de la Coldplay.

În luna aprilie 2022, Burna Boy a fost primul artist de origine nigeriană care a fost headliner la un eveniment sold-out în Madison Square Garden.

Albumul „Love, Damini” a fost lansat în ziua în care Burna Boy împlinea 31 de ani, pe 2 iulie 2022. Single-ul de promovare, “Last, Last” a fost un succes, pentru această piesă artistul nigerian a folosit un sample dintr-o piesă semnată de Tony Braxton, “He Wasn’t Man Enough”, şi a fost certificat cu Discurile de Platină şi de Diamant pentru numărul de copii vândute la nivel global. A fost nominalizat la categoria “Best Global Music Performance”, în cadrul premiilor Grammy.

In 2023, Burna Boy a avut un show live sold-out pe London Stadium, la care au participat 60.000 de oameni. La acest eveniment a lansat hit-ul "Sittin' on Top of the World" cu care îşi promova
cel de-al 7-lea album din carieră, “I Told Them...”, cu care a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart şi a primit un număr record de nominalizări, patru, la cele mai importante categorii ale premiilor Grammy. Publicaţia Rolling Stone a inclus albumul lui Burna Boy în clasamentul „The 100 Best Albums of 2023”, iar zilele trecute publicaţia Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii în anul 2024.

Untold va avea loc în acest an la Cluj-Napoca în perioada 8-11 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici