- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (08.04.2013, 17:33)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Utilizatorii Facebook din Marea Britanie, taxaţi pentru mesaje trimise unor celebrităţi
Facebook a început să testeze şi în Marea Britanie sistemul prin care utilizatorii pot să trimită, contra cost, mesaje unor persoane celebre, precum scriitorul Salman Rushdie, informează guardian.co.uk.
Urmărește
425 afișări
Utilizatorii Facebook din Marea Britanie, taxaţi pentru mesaje trimise unor celebrităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Reţeaua de socializare Facebook a început în luna decembrie, în SUA, testele pentru un sistem prin care utilizatorii pot trimite contra cost mesaje persoanelor din afara cercului lor de contacte din reţea. Această strategie face parte din eforturile companiei de a identifica noi modalităţi de a-şi creşte veniturile.
Potrivit guardian.co.uk, Facebook a început să testeze acest sistem şi în Marea Britanie, utilizatorii care vor să trimită mesaje unor persoane celebre - care nu se află în cercurile lor de prieteni - fiind taxaţi cu sume cuprinse între 71 de penny şi 11 lire sterline.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Astfel, pentru a putea să îi trimită un mesaj iubitei prinţului Harry, Cressida Bonas, utilizatorii trebuie să plătească 71 de penny. Aceeaşi taxă le este impusă şi celor care vor să îi trimită un mesaj lui Robert Peston, jurnalist la radiodifuzorul public britanic BBC.
Reprezentanţii Facebook au confirmat experimentul, însă au precizat că nu a fost luată o decizie privind implementarea acestui sistem de plată la nivelul întregii reţele de socializare.
Sistemul este testat pe un număr foarte mic de utilizatori, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. El a precizat că nu a fost stabilită o dată de la care sistemul de taxare va fi implementat la nivelul reţelei Facebook, aceste aspecte depinzând de modul în care va fi primită această iniţiativă de utilizatori.
După ce, în decembrie, a început să testeze acest sistem de taxare în SUA, Facebook va extinde această strategie în alte 36 de ţări, inclusiv în Marea Britanie.
Costul pe care un utilizator trebuie să îl plătească în cazul trimiterii unui mesaj variază în funcţie de o serie de factori, între care numărul de "followeri" ai unei celebrităţi şi algoritmul secret al "faimei" unei persoane.
Majoritatea utilizatorilor din Marea Britanie pot să trimită fără niciun fel de cost mesaje unor persoane străine. Totuşi, Facebook impune o taxă de 10,08 lire sterline în cazul celor interesaţi să trimită mesaje unor personalităţi ca scriitorul Salman Rushdie şi sportivul Tom Daley, medaliat cu bronz la sărituri în apă, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Introducerea unor taxe a stârnit controverse, întrucât logoul Facebook - postat chiar pe pagina de start a reţelei de socializare - este: "It's free and always will be" (Este gratuit şi întotdeauna va fi aşa, n.r.).
Pe de altă parte, în luna ianuarie, Facebook a stârnit indignarea utilizatorilor după ce a fost stabilită o taxă de 100 de dolari pentru contactarea celor mai importante personalităţi din lume, între care se regăsea şi numele fondatorului reţelei de socializare, Mark Zuckerberg. Anterior, Zuckerberg declarase că îşi doreşte ca serviciul de mesagerie al Facebook să devină o alternativă la actualele servicii de e-mail.
Potrivit thesundaytimes.co.uk, Facebook a renunţat la această taxă de 100 de dolari. Pe de altă parte, în SUA, utilizatorii continuă să fie taxaţi cu sume de 1 dolar, 5 dolari sau 15 dolari pentru a transmite mesaje unor celebrităţi.
În decembrie, când a început să testeze acest sistem, într-un comunicat al Facebook se spunea: "Impunerea unui cost financiar celui care trimite mesajul ar putea fi cea mai eficientă cale de a descuraja mesaje nedorite şi de a facilita mesajele relevante şi utile". Tot atunci, Facebook a precizat că doar utilizatorii-persoane vor putea trimite mesaje folosind acest sercviciu, astfel încât companiile importante să nu poată transmite cantităţi mari mesaje către grupuri de utilizatori.
Măsura a venit la câteva luni după ce Facebook a început să testeze un serviciu separat care cerea utilizatorilor să plătească 7 dolari pentru a creşte vizibilitatea propriilor postări printre contactele de pe site.
Facebook, care a depăşit 1 miliard de utilizatori activi lunar, are şi o serie de iniţiative privind reclama şi comerţul online.
Totodată, săptămâna trecută, fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat Facebook Home, un nou soft care permite integrarea platformei reţelei de socializare în smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Android, al Google.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe