- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.11.2014, 13:41)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Volumul "Lumea ca literatură. Amintiri", de Ioan Groşan, lansat vineri, la Târgul Gaudeamus - FRAGMENT din carte
Volumul "Lumea ca literatură. Amintiri", de Ioan Groşan, apărut în colecţia "Ego-grafii" a editurii Polirom, fiind disponibil şi în ediţie digitală, va fi lansat vineri, de la ora 18.30, la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură.
Urmărește
249 afișări
Volumul "Lumea ca literatură. Amintiri", de Ioan Groşan, lansat vineri, la Târgul Gaudeamus
Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.
La evenimentul de lansare a cărţii "Lumea ca literatură. Amintiri", moderat de Adrian Şerban, vor participa Octavian Soviany, Răzvan Voncu şi Cosmin Ciotloş, potrivit reprezentanţilor editurii Polirom.
Având convingerea că nu orice eveniment poate fi ficţionalizat şi trecut în literatură, Ioan Groşan adună în volumul său memorialistic astfel de întâmplări pe care le-a trăit şi pe care nu le-a inclus în cărţile de beletristică. Anecdotica acestei cărţi nu este însă mai puţin savuroasă şi spectaculoasă, episoadele decupate acoperind câteva decenii şi cele mai diverse medii, în România şi în străinătate. De la aventurile spumoase pe care le-a trăit el însuşi la Festivalul de la Cannes şi la motelul Dracula din pasul Tihuţa până la episoade la care a fost simplu martor - cum sunt întâmplările pline de haz avându-i ca protagonişti pe ţăranii maramureşeni sau amintirile depănate de nişte veterani de război la o terasă din Timişoara -, Ioan Groşan delectează publicul cu poveşti care depun mărturie, după spusele sale, "despre o anumită atmosferă, un anumit timp şi anumiţi, minunaţi, oameni".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Pe Ioan Groşan îl preocupă, mai mult decât orice altceva, sufletul omenesc. El dovedeşte, prin scrisul său, că sufletul omenesc este nemuritor, dacă nu ca entitate metafizică, atunci ca subiect pentru literatură", a declarat criticul literar Alex. Ştefănescu.
Ioan Groşan este prozator, dramaturg şi publicist. Absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (secţia română - spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creaţie cinematografică al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct şi Academia Caţavencu şi publicist-comentator. De asemenea, Ioan Groşan este membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Printre volumele scrise de Ioan Groşan se numără "Caravana cinematografică" (1985, premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România), "Trenul de noapte" (1989), "Şcoala ludică" (1990), "Planeta mediocrilor" (ediţia I, 1991; ediţia a II-a, 2002; ediţia a III-a, Polirom, 2008), "O sută de ani de zile la Porţile Orientului" (ediţia I, 1992, premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România; ediţia a II a, 2001; ediţia a III a, Polirom, 2007; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), "Jurnal de bordel" (1994), "Jurnal de Cotroceni" (1998), "Judeţul Vaslui în NATO" (2002), "Un om din Est" (2010). Volumul de povestiri "Caravana cinematografică" a fost tradus în Rusia, Germania şi Anglia, iar nuvela "Trenul de noapte", în Franţa, Germania, Polonia şi Anglia.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe