Volumul "Nici alb, nici negru", o radiografie a unui sat românesc, a apărut la Polirom. CITEŞTE un fragment din cartea scrisă de Aurora Liiceanu

Volumul "Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc, 1948 - 1998", de Aurora Liiceanu, a fost publicat la editura Polirom, fiind disponibil şi în ediţie digitală, în seria de autor care îi poartă numele.

Urmărește
280 afișări
Imaginea articolului Volumul "Nici alb, nici negru", o radiografie a unui sat românesc, a apărut la Polirom. CITEŞTE un fragment din cartea scrisă de Aurora Liiceanu

Volumul "Nici alb, nici negru", o radiografie a unui sat românesc, a apărut la Polirom. CITEŞTE un fragment din cartea scrisă de Aurora Liiceanu

Satul românesc e o micro-lume, cu reguli şi sisteme de valori proprii. Aurora Liiceanu prezintă o astfel de micro-lume prin intermediul poveştilor de viaţă ale locuitorilor comunei Surani. Religia, datinile şi munca pământului sunt cele mai importante pentru comunitate şi orice abatere de la acestea este sancţionată fără drept de apel. Oamenii care cunosc obiceiurile locale se împuţinează însă pe zi ce trece, iar modernitatea pare să risipească încet-încet atmosfera încărcată de credinţe şi superstiţii care conferă satului aerul său atât de special. "Nici alb, nici negru" aduce în prim-plan fermecătoarea lume rurală, cu mici istorii înglobate în istoria mare şi tradiţii păstrate din generaţie în generaţie, informează editura Polirom.

Citeşte un fragment din volumul "Nici alb, nici negru"

Pe 23 aprilie, de la ora 18.00, la librăria Cărtureşti Verona (terasă) din Bucureşti, va avea loc un dialog cu Aurora Liiceanu, pornind de la volumele "Valurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor" şi "Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc", apărute recent la editura Polirom, fiind disponibile şi în format digital, în seria de autor care îi poartă numele.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul editurii Polirom.

Aurora Liiceanu este doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la Université du Québec à Montréal (UQAM), Canada, şi École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Franţa.

În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie "Constantin Rădulescu-Motru" din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la editura Polirom au mai apărut: "Rănile memoriei. Nucşoara şi rezistenţa din munţi" (2003, 2012), "Prin perdea" (2009, 2012), "Rendez-vous cu lumea" (2010, 2012), "Patru femei, patru poveşti" (2010, 2011), "La taifas" (2010, 2012), "Viaţa nu-i croită după calapod" (2011), "Cuvinte încrucişate" (2012), "Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii" (2013), "Legături de sânge. Povestea Ioanei" (2013), "Soacre şi nurori. La cine este cheia?" (2014) şi "Valurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor" (2015).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici