- Home
- Cultură-Media
- SUCEAVA, (05.07.2014, 14:49)
- Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece şcoli de teatru din cinci ţări prezintă spectacole la Festivalul Internaţional de la Suceava
Zece şcoli de teatru din România, Marea Britanie, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova vor prezenta spectacole la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) de la Suceava, care s-a deschis sâmbătă, în cadrul evenimentului fiind organizate totodată workshop-uri şi întâlniri cu actori.
Urmărește
236 afișări
Zece şcoli de teatru din cinci ţări prezintă spectacole la Festivalul Internaţional de la Suceava (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că FIST este un pas important pentru conceptul "Suceava-capitală culturală europeană" într-o perspectivă pe termen mediu.
Nechifor a precizat că la festival vor prezenta spectacole şcoli de teatru din România, Marea Britanie, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova
Directorul festivalului, Paul Chiribuţă, decan al Facultăţii de teatru a UNATC, a declarat că speră ca această manifestare să devină foarte importantă pentru întreaga ţară întrucât nu există un festival al şcolilor de teatru de o asemenea importanţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
"E o iniţiativă ce deschide o poartă pentru viitor, atât pentru teatru cât şi pentru cultură în această parte a ţării", a spus Chiribuţă.
El a arătat că, pe lângă workshop-uri susţinute de Jonathan Martin şi Ion Albu, vor fi şi întâlniri ale publicului cu actori din generaţii diferite, Ion Besoiu şi Dragoş Bucur.
Chiribuţă a subliniat că scopul acestui festival este de a pune împreună o întreagă generaţie de tineri actori care să-şi poată găsi puncte comune, să poată crea o conştiinţă a unei generaţii.
"Acest festival să devină un laborator în care noile tendinţe ale teatrului contemporan să se poată cristaliza", a spus directorul festivalului.
Chiribuţă a mai spus că la ediţiile viitoare va fi făcută o preselecţie şi va deveni importantă şi problema competiţiei în festival.
"Scopul este să-i reunim, să-i obişnuim să lucreze împreună, să se cunoască, să-şi dea seama că fac parte din aceeaşi familie, chiar dacă graniţele încă mai înseamnă ceva", a declarat Chiribuţă.
Festivalul, care s-a deschis sâmbătă şi se va încheia în 12 iulie, cuprinde secţiuni de spectacole, ateliere şi întâlniri ale actorilor cu publicul.
Şcolile care prezintă cele mai bune spectacole vor fi premiate şi se vor acorda şi premii speciale ale juriului pentru interpretare, pentru cel mai bun actor şi cea mai buna actriţă.
În secţiunea de spectacole sunt prezentate producţii ale şcolilor de teatru din România: de la Facultatea de Teatru - UNATC ”I. L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru şi Televiziune - Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Arte "George Enescu", Secţia de Artă Teatrală a Facultăţii de Litere, Istorie şi Jurnalism de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, din Marea Britanie de la Drama Center London, Polonia- Şcoala Poloneză de Film, Televiziune şi Teatru din Lodz, Republica Moldova-Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi din Ungaria-Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate