Zeci de pompieri încearcă să stingă flăcările care au cuprins o clădire istorică din centrul Londrei

  • O clădire istorică din centrul Londrei a luat foc sâmbătă.
  • Este vorba despre Somerset House.
  • Aproximativ 100 de pompieri au fost trimişi în misiune.
Urmărește
288 afișări
Imaginea articolului Zeci de pompieri încearcă să stingă flăcările care au cuprins o clădire istorică din centrul Londrei

Sursa foto: AP

Fumul provocat de incendiu iese prin acoperişul clădirii. Aproximativ 100 de pompieri şi 15 autospeciale participă la misiune, a anunţat Brigada de Pompieri din Londra, potrivit CNN.

Pompierii folosesc două scări de 32 de metri. Cauza incendiului nu este cunoscută, iar Somerset House a fost închisă publicului, toată lumea fiind evacuată.

Complexul a fost construit în anii 1500. Ulterior, a fost demolat şi reconstruit în anii 1700. În 1604, în clădire a fost semnat Tratatul de la Londra care a pus capăt războiului anglo-spaniol de 19 ani.

În prezent, Somerset House este un centru cultural. Clădirea găzduieşte Galeria Cortauld, unde sunt expuse lucrările lui Manet, Van Gogh şi Monet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici