- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.10.2013, 12:25)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZF Digital '13 - Operatori telecom: Impactul licenţelor de televiziune digitală asupra pieţei va fi nesemnificativ
Impactul licitaţiei pentru licenţele de TV digitală terestră asupra pieţei de retransmisie a programelor TV va fi unul nesemnificativ, în condiţiile în care peste 90% din locuinţe au acces la peste 70 de canale TV la un preţ relativ scăzut, au declarat reprezentanţii Orange şi UPC la ZF Digital '13.
Urmărește
335 afișări
F Digital '13 - Operatori telecom: Impactul licenţelor de televiziune digitală asupra pieţei va fi nesemnificativ (Imagine: Shutterstock)
"Suntem interesaţi de licitaţia pentru licenţele de televiziune digitală, dar, în opinia mea, operaţionalizarea acestora nu va avea un impact semnificativ asupra pieţei de retransmisie a programelor TV, motivul fiind actuala structură a pieţei, unde peste 90% din locuinţele din România au acces la 70, 80 sau chiar 100 de programe TV de calitate pentru mai puţin 10 euro/lună. Mi-e greu să cred că românii vor renunţa la actuala ofertă pentru a avea acces la 16-20 programe TV, care, probabil, vor fi generaliste, Deci, din această perspectivă, nu mă aştept la un impact semnificativ asupra pieţei", a afirmat directorul de marketing al UPC România, Robert Redeleanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Directorul comercial al Orange România, Julien Ducarroz, a fost de acord cu opinia reprezentantului UPC România şi a spus că operatorul va analiza eventuala participare la licitaţie.
"Dacă ne uităm la câte programe TV au acces românii, la preţul plătit pentru abonamente, la preţul plătit pentru televizoare, atunci nu mă aştept la un impact semnificativ asupra pieţei. Până la urmă, totul se reduce la preţ şi accesul la serviciile care vor fi disponibile prin intermediul licenţelor de TV digitală terestră presupune achiziţionarea unui echipament suplimentar", a spus Duccaroz.
Cătălin Marinescu, preşedintele autorităţii de reglementare în comunicaţii, ANCOM, a prezentat săptămâna trecută calendarul orientativ al procedurii selecţie pentru cele cinci licenţe de TV digitală terestră (multiplexe), proces care ar putea să se încheie până la 30 aprilie.
Citeşte şi:
Procedura de selecţie a celor cinci licenţe de televiziune digitală ar putea fi lansată în ianuarie
"Conform calendarului orientativ pe care l-am întocmit, în perioada 1-15 noiembrie 2013 vor fi finalizate proiectul de hotărâre a Guvernului, proiectul de decizie ANCOM referitor la procedura de selecţie şi proiectul caietului de sarcini. Apoi, în prima parte a lunii decembrie aceste documente vor fi supuse consultării publice şi, până la 15 ianuarie 2014, sperăm să fie şi aprobate. Publicarea anunţului privind lansarea procedurii de selecţie va avea loc în perioada 15-30 ianuarie 2014", a afirmat Marinescu la un eveniment de specialitate din 17 octombrie.
Ofertele vor fi deschise după şase săptămâni de la momentul publicării anunţului.
"Dacă nu apar evenimente neprevăzute şi procedura se va desfăşura conform calendarului propus, sperăm să anunţăm câştigătorii celor cinci licenţe de televiziune digitală până la 30 aprilie 2014. Practic, viitorii operatori ai licenţelor vor avea la dispoziţie mai mult de 12 luni până la momentul în care emiterea analigică terestră a programelor TV va înceta, respectiv 17 iunie 2015", a spus Marinescu.
Acordarea celor licenţelor este inclusă în Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, aprobată de Guvern în luna iunie.
Punerea în practică a obiectivelor strategiei va fi posibilă printr-un plan de acţiuni care prevede, printre altele implementarea, la nivel naţional, a patru licenţe de televiziune digitală (multiplexe) în banda UHF şi unul în banda VHF, rămânând ca la nivel regional/local să existe posibilitatea alocării unor multiplexe suplimentare în funcţie de posibilităţile tehnice.
De asemenea, un multiplex din cele patru disponibile în banda UHF se va acorda cu impunerea unor condiţii de acoperire teritorială şi de populaţie, de preluare şi transmisie necriptată a programelor, respectiv recepţia liberă a acestora în condiţii economice transparente şi nediscriminatorii, pentru programele publice de televiziune.
"Cele cinci multiplexe vor fi acordate simultan prin procedură de selecţie organizată de ANCOM înainte de 17 iunie 2015. Acordarea unuia dintre cele cinci multiplexe va trebui să respecte condiţiile de acoperire teritoriale şi de populaţie, precum şi condiţii tehnice. Acest multiplex va funcţiona în banda UHF, va fi implementat ulterior datei de 17 iunie 2015 şi va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu la 31 decembrie 2016", anunţa Ministerul pentru Societatea Informaţională, la 20 iunie.
Strategia mai prevede că operatorul care transmite terestru în prezent programele publice de televiziune în format analogic poate implementa un program de extindere la nivel naţional a experimentului existent de televiziune digitală în standard DVB-T.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe