Zilele Bucureştiului: Bogdan Ota, finalist la "Norvegienii au talent", aplaudat de 3000 de oameni

Bogdan Ota, pianistul român devenit celebru în urma concursului "Norvegienii au talent", a concertat sâmbătă seară, în Piaţa Constituţiei, în faţa a circa 3.000 de persoane, care au fost încântate de prestaţia artistului, spectacolul făcând parte din manifestările dedicate Zilelor Bucureştiului.

Urmărește
448 afișări
Imaginea articolului Zilele Bucureştiului: Bogdan Ota, finalist la "Norvegienii au talent", aplaudat de 3000 de oameni

Zilele Bucureştiului: Bogdan Ota, finalist la "Norvegienii au talent", aplaudat de 3000 de oameni

Concertul susţinut de Bogdan Ota a făcut parte dintr-un eveniment dedicat muzicii clasice şi muzicii pop, care s-a desfăşurat, de la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei, printre cei prezenţi în public numărându-se şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Manifestarea a reunit pe scenă peste o sută de artişti, cărora li s-au alăturat Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Big Band-ul Radio, dirijor Ionel Tudor, şi Corul Bucureşti.

Printre artiştii şi trupele care au susţinut recitaluri în prima parte a show-ului s-au numărat Monica Anghel, Direcţia 5, Cornel Ilie şi Lora, în timp ce în partea a doua a evenimentului publicul a fost încântat de soprana Valentina Năforniţă şi tenorul Marius Manea, alături de Orchestra Naţională Radio.

În cazul acestora din urmă, programul a curprins opere celebre, precum "Uvertura liliacul" de Johann Strauss Strauss, "Boema" de Giacomo Puccini şi "Traviata" de Giuseppe Verdi.

Invitatul special al serii a fost Bogdan Ota, compozitorul şi pianistul român care a cucerit Norvegia datorită participării sale la emisiunea "Norske talenter/ Norvegienii au talent". De altfel, el s-a clasat pe locul al doilea în finala competiţiei "Norvegienii au talent", care a avut loc în 27 mai şi care a fost difuzată pe postul norvegian de televiziune TV 2.

În Piaţa Constituţiei, Bogdan Ota a susţinut primul său concert din Bucureşti, dar şi primul concert din cariera lui alături de o orchestră, fapt care l-a făcut să fie foarte emoţionat, mai ales că în public s-au aflat şi părinţii artistului.

Pe scena din Piaţa Constituţiei, Bogdan Ota a interpretat şapte din compoziţiile sale, dintre care şase au fost interpretate împreună cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, şi alături de Corul Bucureşti.

La intrarea pe scenă, Bogdan Ota s-a adresat timid publicului, spunând: "Vă mulţumesc frumos că mi-aţi dat ocazia să cânt pentru dumneavoastră ca artist, pentru prima dată în viaţă".

Ulterior, Bogdan Ota s-a aşezat la pian şi a interpretat şase compoziţii proprii, care au îmbinat muzica simfonică şi elementele moderne. După ce a fost aplaudat la scenă deschisă, oamenii ridicându-se în picioare după fiecare compoziţie, Bogdan Ota a răsplătit aprecierea publicului cu încă o piesă proprie, de data aceasta interpretată doar de el la pian, fără aportul Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Bucureşti.

La finalul concertului, Bogdan Ota a declarat că este "copleşit". "Pentru ca toate aceste lucruri (recitalurile, n.r.) să aibă loc, noi toţi (artiştii de pe scenă, n.r.) am îndrăgit muzica de la 6-7 ani", a spus Bogdan Ota. Totodată, el a mulţumit pentru onoarea de a cânta pe scena din Piaţa Constituţiei alături de profesionişti ai României.

În vârstă de 33 de ani, Bogdan Ota a urmat Conservatorul din Iaşi, iar anul trecut a plecat în Norvegia, fiind nemulţumit de mediul muzical românesc care nu i-a dat nicio şansă de afirmare, după cum a declarat artistul pentru MEDIAFAX, după concertul susţinut sâmbătă seară în Piaţa Constituţiei. După ce în Norvegia a practicat tot felul de meserii, precum montatul copiatoarelor, Bogdan Ota a fost înscris fără să ştie în competiţia "Norvegienii au talent" de către şeful lui de la momentul respectiv. Astfel, Bogdan Ota a devenit cunoscut pentru propriile lui compoziţii, datorită cărora a ajuns pe locul al doilea în concursul "Norvegienii au talent", fapt care i-a permis de altfel să îşi reia cariera muzicală.

Zilele Bucureştiului, organizate de Primărie, cu ocazia împlinirii a 552 de ani de atestare documentară a oraşului, cuprind mai multe evenimente, la care publicul are acces gratuit, ce se desfăşoară de vineri până duminică în Centrul istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei.

Astfel, startul manifestărilor a fost dat de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, CreArt, vineri, în parcul Herăstrău, unde bucureştenii pot merge la Târgul Meşteşugarilor, Târgul Editurilor de Carte, expoziţii de pictură şi grafică. Atmosfera este animată de fanfare, copiii se pot plimba cu trăsurile, iar iubitorii de muzică au fost invitaţi să cunoască sau să recunoască stelele folclorului românesc. Programul artistic al zilei de sâmbătă a fost dedicat tinerilor, iar duminică, pe scena amenajată în Herăstrău vor evolua orchestre, trupe şi interpreţi ai minorităţilor.

În Centrul vechi al Bucureştiului se desfăşoară până duminică noaptea festivalul "Bucureşti - metropolă vie", care cuprinde muzică live, acrobaţii, mimă, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume. Începând de sâmbătă şi până duminică, pe Strada Franceză din Centrul istoric, se desfăşoară prima gală Folk You de la Bucureşti.

Totodată, ArCuB va anima Piaţa Constituţiei pe parcursul întregii zile de duminică, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucureşti şi tuturor tinerilor care vor trece prin Capitală, de Zilele Bucureştiului. Seara de duminică va transforma spaţiul în "Piaţa îngerilor", printr-un spectacol inedit adus din Franţa de compania de teatru de stradă Lea Studios de Cirque.

Zilele Bucureştiului se sărbătoresc anual, pe parcursul unui weekend, în jurul datei de 21 septembrie, când, în 1459, a fost atestat pentru prima dată oraşul, într-un act emis de Vlad Ţepeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici