- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.05.2014, 19:41)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZIUA EUROPEI, sărbătorită în Capitală prin muzică, dans şi cu nume noi pentru staţiile de metrou
Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, va fi marcată în Bucureşti printr-o serie de evenimente, precum momente artistice de muzică şi dans, conferinţe, festivaluri de film, dar şi prin modificarea temporară a numelor staţiilor de metrou, se arată pe site-ul europa.eu.
Urmărește
17286 afișări
Ziua Europei, sărbătorită în Capitală prin muzică, dans şi cu nume noi pentru staţiile de metrou (Imagine: Cristiana Sabau/Arhiva Mediafax Foto)
Astfel, Primăria sectorului 6, în parteneriat cu Orchestra Simfonică Bucureşti, va organiza vineri, la AFI Palace Cotroceni, un concert dedicat Zilei Europei. Concertul va începe cu un flashmob pe acordurile "Odei Bucuriei" şi va fi urmat de 45 de minute în care vor fi intepretate cele mai cunoscute piese de muzică simfonică europeană.
Tot vineri, în intervalul 16.00 - 19.00, 28 de staţii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene. Călătorii vor fi întâmpinaţi în staţiile de metrou cu momente artistice de muzică şi dans, vor putea viziona expoziţii şi vor avea ocazia să participe la degustări de vinuri şi alte specialităţi. Mai mult, pe tot parcursul lunii mai, un metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele şi institutele culturale ale ţărilor membre UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
De asemenea, în perioada 9 - 15 mai, peste 15.000 de cinefili sunt aşteptaţi să vizioneze proiecţiile din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Filmului European, ce va avea loc la cinematografele Studio şi Elvira Popescu. Vineri, la gala de deschidere a festivalului, la Cinema Studio, va fi proiectat filmul "Miss Violence", în regia lui Alexandros Avranas. Festivalul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) şi ambasadele şi institutele culturale ale statelor membre UE, precum şi ale ţărilor candidate.
Totodată, vineri, începând cu ora 12.00, în sala de festivităţi a Institutului Cultural Român din Bucureşti şi la Galeria "Euro Foto Art" din Oradea vor avea loc vernisajele Salonului Internaţional dedicat Zilei Europei. Cu această ocazie, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti va avea loc lansarea oficială a ediţiei a treia a Festivalului European de Fotografie, organizat de Asociaţia "Euro Foto Art" în parteneriat cu ICR şi cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii.
Şi Sibiul va sărbători Ziua Europei. Astfel, vineri, Piaţa Mare din Sibiu va fi gazda unei expoziţii de artă şi a unor concerte susţinute de elevi ai liceului de artă din oraş. De asemenea, tot în Piaţa Mare, vor fi arborate steagurile statelor membre ale Uniunii Europene şi bannere dedicate Zilei Europei.
Sâmbătă, Reprezentanţa Comisiei Europene în România va participa, prin intermediul Spaţiului Public European, la ONGFest, un eveniment cu tradiţie organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Alegerile europarlamentare vor constitui principala temă de discuţie pentru vizitatorii standului Spaţiului Public European. ONGFest se va desfăşura în perioada 9 - 11 mai în parcul Herăstrău din Bucureşti şi va reuni în jur de 180 de expozanţi din mediul nonguvernamental.
Totodată, duminică, la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul centrului InfoEuropa, în parteneriat cu Primaria Capitalei, prin Centrul de Proiecte Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Proedus, parcul Cişmigiu din Bucureşti va găzdui reprezentanţi ai statelor membre UE, care vor oferi informaţii trecătorilor de la standurile special amenajate în centrul parcului. Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Biroul de Informare al Parlamentului European vor participa, de asemenea, la eveniment prin intermediul Spaţiului Public European şi vor pune accent pe viitoarele alegeri europarlamentare în informaţiile oferite.
Pe 16 mai, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România (sala Titulescu) va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune activităţi organizate de unităţile de învăţământ cu prilejul Zilei Limbii Materne. La eveniment vor fi invitate echipele unităţilor de învăţământ selectate şi vor fi rostite discursuri ale iniţiatorilor proiectului, partenerilor şi invitaţilor.
De asemenea, tot pe 16 mai, Reprezentanţa Comisiei Europene în România va sprijini conferinţa organizată de Comitetul Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană pe tema provocărilor cu care se confruntă familiile europene în contextul crizei economice actuale. Cu acest prilej, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, va susţine discursul introductiv al evenimentului, la care sunt aşteptaţi să participe şi reprezentanţi ai direcţiilor generale pentru afaceri sociale şi politică regională din cadrul Comisiei Europene.
În plus, pe tot parcursul lunii mai, centrele Europe Direct din Bucureşti şi din ţară vor organiza o serie de evenimente, majoritatea fiind dedicate Zilei Europei.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe