- Home
- Economic
- TÂRGU JIU, (15.03.2016, 20:01)
- Firuta Flutur , Loredana Ficiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
2.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi începând din 1 iulie
Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei Mixte, că 2.000 de salariaţi vor fi concediaţi începând cu data de 1 iulie 2016. Liderii de sindicat ameninţă cu proteste şi cer să fie purtate noi negocieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2094 afișări
2.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi începând din 1 iulie (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)
”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016.
Dintre cei 2.000 de angajaţi vizaţi, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalţi provin de la UMC Husnicioara (483 de salariaţi), SE Chişcani (56 de salariaţi), Reprezentanţa Bucureşti (6 salariaţi), Sector Seciuri (54 de salariaţi), Mina Tehomir (10 salariaţi) şi alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariaţi).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Sindicaliştii care au purtat negocieri cu managerul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, s-au declarat nemulţumiţi de măsuri.
”Absolut nimic bun nu s-a anunţat pentru salariaţii CEO. Propunerea cu care vine partea administrativă nu poate fi acceptată sub nicio formă. E vorba de 2.000 de disponibilizări, de şomaj tehnic, se vorbeşte despre concediu fără plată, zile neplătite. Ceea ce prezintă actuala administraţie, aceeaşi care în decembrie anunţa că va curge lapte şi miere, vine cu un program de restructurare cu care nu suntem de acord. Sper ca oamenii să nu plece, cu excepţia celor care îndeplinesc toate condiţiile de pensionare, aproximativ 420 de salariaţi”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).
”S-a anunţat un program de eficientizare care presupune şomaj tehnic, disponibilizări, cu care nu suntem de acord, mai ales în zona mea, în Rovinari, întrucât este deja deficit de personal. Cel mai mult carierele miniere sunt afectate”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.
Începând din luna aprilie a acestui an, se anunţă şi întrerupere de activitate, pe o perioadă de 21 de zile, pentru sute de salariaţi de la Sucurselele Electrocentrale Rovinari, Turceni, Işalniţa, Craiova II şi Chişcani.
Miercuri, liderii SMEO vor merge în Capitală, pentru a purta discuţii cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, în timp ce Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari se află de nouă zile în greva foamei, în faţa sediului CEO.
Citeşte şi: Disponibilizări masive la Complexului Energetic Oltenia: Trei mii de angajaţi vor rămâne fără slujbă în 2016
Citeşte şi: Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor: Plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului, eliminată
Citeşte şi: Numărul muncitorilor străini admişi pe piaţa forţei de muncă din România este de 5.500, în 2016
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe