A picat un reactor de la Cernavodă. Fără impact asupra securităţii nucleare

Situaţia de la această oră din sistemul energetic naţional este aproape de necrezut după ce deşi eolienele au mers bine vineri, pe seară a picat un reactor al centralei de la Cernavodă, esenţială pentru producţia de energie a României.

Urmărește
1386 afișări
Imaginea articolului A picat un reactor de la Cernavodă. Fără impact asupra securităţii nucleare

A picat un reactor de la Cernavodă

Singurul noroc al României este că de obicei consumul în weekend este mai scăzut, iar vântul a început să bată uşor în Dobrogea. Orice unitate contează în acest moment şi orice avarie suplimentară, inclusiv în regiune, poate ridica probleme majore, scrie Ziarul Financiar.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în seara zilei de 19 iulie 2024 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a centralei, fără impact asupra securităţii nucleare. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza în vederea remedierii, conform procedurilor aplicabile. Deconectarea automată şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei. SN Nuclearelectrica SA va emite comunicat la momentul resincronizării Unităţii 1 la Sistemul Energetic Naţional”, a comunicat Nuclearelectrică pe BVB la ora 19:06. Vestea este cât se poate de rea ţinând cont de situaţia extrem de tensionată în care se află sistemul energetic local de mai bine de o săptămână.

La această oră, Hidroelectrica asigură 36% din energia România, gazul, 22% iar cărbunii sunt a treia forţă din sistem, cu 20%, după ce aproape orice MW disponibil din sistemul energetic naţional a fost pornit. Situaţia din zilele acestea arată la ce risc uriaş s-a expus România după ce 34 de ani şi-a neglijat constant sistemul energetic local şi a închis unităţi fără a pune nimic în loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici