Acord între Renault Truck Defence şi MFA Mizil pentru producţia de autovehicule militare - FOTO

Compania Renault Truck Defence a încheiat un acord de colaborare cu uzina MFA Mizil pentru fabricarea de camioane militare şi autospeciale pentru Ministerul de Interne, însă începerea producţiei în România este condiţionată de bugetele ministerelor care ar urma să cumpere vehiculele.

Urmărește
1383 afișări
Imaginea articolului Acord între Renault Truck Defence şi MFA Mizil pentru producţia de autovehicule militare - FOTO

Acord între Renault Truck Defence şi MFA Mizil pentru producţia de autovehicule militare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Compania franceză Renault Truck Defence şi uzina MFA Mizil, societate privată cu capital integral românesc, au anunţat că au încheiat un "memorandum de înţelegere" în baza căruia MFA Mizil este reprezentant exclusiv al Renault Truck Defence pe piaţa românească şi care prevede, de asemenea, posibilitatea construcţiei, pe platforma de la Mizil, a unor linii de producţie de camioane militare şi autospeciale de intervenţie destinate structurilor Ministerului de Interne.

Marţi, la sediul MFA Mizil cele două companii au prezentat potenţialilor cumpărători vehiculele care ar putea fi produse în România.

Potrivit directorului economic al MFA Mizil, Felix Pârvulescu, platforma MFA Mizil are o suprafaţă de 30 de hectare pe care pot fi construite diverse substructuri, în care pot fi amenajate fluxuri de producţie.

Memorandumul cu Renault Truck Defence are în vedere în special producţia de camioane din gama Kerax şi vehicule pentru poliţie şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, a precizat reprezentantul societăţii româneşti.

Directorul economic al MFA Mizil nu a putut preciza nici care va fi valoarea investiţiei şi nici când se va face investiţia în liniile de producţie, spunând că "se va investi în funcţie de nevoile pe care le vor formula cei de la Ministerul Apărării şi de la Ministerul de Interne".

Felix Pârvulescu a mai spus că a discutat cu reprezentanţii celor două ministere din România, despre care spune: "Sunt deschise, este nevoie de finanţare, se doreşte finanţarea acestor programe, momentan nu sunt bani la buget, dar se doreşte să venim împreună pentru a propune o soluţie de finanţare".

Acesta a precizat, întrebat fiind când va începe producţia la Mizil, că investitorii nu vor produce camioanele şi autospecialele decât atunci când vor şti care sunt bugetele pe care autorităţile din România le alocă pentru achiziţionarea unor astfel de vehicule.

"O să încep producţia numai în momentul în care se alocă bani pentru aşa ceva. Investiţia va fi dimensionată în funcţie de bugetul pe care-l vor aloca aceste instituţii pentru procurarea unor astfel de produse. Trebuie să aibă buget în acest sens. În funcţie de asta vă pot da un răspuns referitor la investiţia directă. Deci dimensiunea investiţiei directe va fi direct proporţională cu nevoia lor care este, există, dar şi exprimată în funcţie de sumele alocate în buget. (…) Primul produs va ieşi (pe poarta fabricii de la Mizil – n.r.) în momentul în care vom avea un semnal clar de la aceste instituţii", a spus directorul economic al MFA Mizil.

Întrebat care sunt potenţialii cumpărători ai acestor vehicule, Felix Pârvulescu a dat ca exemplu Ministerul Apărării Naţionale, dar şi structuri ale Ministerului de Interne precum: Poliţia de Frontieră, Serviciul de acţiuni speciale al Poliţiei, Jandarmeria, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene din subordinea acestuia.

De asemenea, întrebat ce garanţii au MFA Mizil şi Renault Truck Defence că vor câştiga licitaţiile pentru vehiculele pe care le vor produce în România, directorul economic al MFA Mizil a răspuns: ”Putem propune şi soluţii de finanţare. Dacă nu crezi că poţi să câştigi, nu intri în competiţie”.

MFA Mizil, fosta uzină de armament deţinută înainte de 1989 de statul român şi care în 1991 avea 1.800 de angajaţi, mai are în prezent 70 de salariaţi , iar principalul obiect de activitate îl reprezintă producţia de echipamente pentru industria petrolieră, piese şi subansamble pentru vehicule militare, mentenanţa vehiculelor militare ale infanteriei.

Felix Pârvulescu a spus că cifra de afaceri a uzinei estimată pentru acest an este de 1 milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici