Albalact vrea o cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro în acest an

Obiectivul principal al producătorului de lactate Albalact (ALBZ) pentru acest an este ca cifra de afaceri să depăşească pragul de 100 milioane de euro, estimare susţinută de creşterea pe piaţa brânzeturilor şi iaurturilor şi menţinerea cotelor pe celelalte segmente.

Urmărește
430 afișări
Imaginea articolului Albalact vrea o cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro în acest an

Albalact vrea o cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro în acest an (Imagine: Shutterstock)

"În anul 2014 se va investi într-o gamă largă de produse din brânză de vaci, iaurturi la pahar, precum şi iaurturi cu fructe la pahar prezentate în premieră pe piaţă ca şi mod de ambalare. Se va acorda o atenţie deosebită deferitelor categorii de smântână. Vor fi lanasate produse lactate în ambalaje din materiale plastice omologate", se arată într-un raport al companiei.

Tot pentru acest an, Albalact şi-a bugetat o creştere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

În 2013, producătorul a înregistrat o cifră de afaceri de 423 milioane lei (95,7 milioane euro), în creştere cu 23% comparativ anul anterior, şi un profit net de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 15% mai mare.

Potrivit datelor companiei, 62% din cifra de afaceri a Albalact este realizată prin retailerii Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry, Mega Image, Lidl, Real, Selgros Cash & Carry, Auchan, Profi şi Rewe.

Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea din judeţul Alba şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul. Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Compania are peste 800 de angajaţi.

De asemenea, Albalact produce mărci private pentru Penny Market (unt Boni), Carrefour (lapte semidegresat), Kaufland (lapte integral, semidegresat şi UHT) şi Lidl (brânză de vaci Făgăraş, iaurt de băut, lapte semidegresat, UHT, sana şi smântână).

Anul acesta, Albalact va iniţia negocierile cu potenţiali investitori pentru înstrăinarea parţială şi/sau totală a părţilor sociale ale firmei Albalact Logistic. Firma a fost înfiinţată anul trecut şi a preluat întreaga activitate de logistică a producătorului de lactate: transportul de marfă şi depozitarea, parcul de maşini de transport marfă şi cele trei depozite din Ilfov, Dolj şi Suceava.

Producătorul este controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici