- Home
- Economic
- PARIS, (08.10.2013, 10:02)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajaţi, 14% din total, pentru a reveni pe profit
Alcatel-Lucent vrea să concedieze 10.000 de angajaţi, reprezentând 14% din numărul total, pentru a reduce costurile şi a reveni pe profit, au declarat surse apropiate situaţiei.
Urmărește
224 afișări
Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajaţi, 14% din total, pentru a reveni pe profit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Compania franceză, care produce echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, avea 72.000 de angajaţi la finele anului trecut, scrie Bloomberg.
Directorul general al Alcatel-Lucent, Michel Combes, va discuta marţi concedierile cu reprezentanţi ai sindicatelor, au adăugat sursele citate.
Grupul a mai efectuat disponibilizări semnificative în ultimii ani, a restructurat operaţiunile şi a vândut mai multe active, însă nu a revenit pe profit în pofida acestor măsuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Producătorii europeni de echipamente de telecomunicaţii, precum Alcatel-Lucent, NSN (parte a grupului Nokia) şi Ericsson, sunt afectaţi de scăderea preţurilor echipamentelor, reducerea investiţiilor efectuate de operatorii de telecomunicaţii în Europa şi concurenţa cu producători chinezi precum Huawei.
Scăderea cheltuielilor ar putea atrage un investitor interesat să preia compania franceză. Surse apropiate discuţiilor au declarat în luna septembrie că grupul finlandez Nokia analizează oportunitatea preluării Alcatel-Lucent.
Nokia a convenit vânzarea diviziei producătoare de telefoane mobile către Microsoft, urmând să devină o companie focusată pe echipamente de telecomunicaţii şi sisteme de navigaţie.
Acţiunile Alcatel-Lucent au închis luni la Paris în urcare cu 0,4% şi au crescut de aproape trei ori de la începutul acestui an, însă se plasează cu peste 90% sub maximul istoric.
Divizia de echipamente pentru reţele a Nokia, NSN, a lansat la sfârşitul anului 2011 un program de reducere a cheltuielilor care prevede restructurarea a 17.000 de locuri de muncă, 23% din numărul total de angajaţi de la acea dată.
NSN a concediat în ultimii doi ani peste 20.000 de angajaţi.
Grupul american Cisco Systems, cel mai mare producător de echipamente de reţea la nivel mondial, a anunţat în luna august că va concedia aproximativ 5% din angajaţi.
O fuziune între NSN şi Alcatel-Lucent ar consolida poziţia celor două companii pe piaţa europeană, unde concurează cu Ericsson şi Huawei.
Compania franceză are de asemenea contracte importante cu giganţii americani Verizon Wireless şi AT&T.
Ziarul francez Les Echos scrie că Alcatel-Lucent va concedia 15.000 de angajaţi şi va crea 5.000 de noi locuri de muncă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe