Amazon investeşte 10 miliarde de euro în Germania în diviziile de cloud computing şi logistică

Amazon va investi 10 miliarde de euro în Germania, deoarece cererea pentru serviciile sale de cloud computing şi pentru comerţul cu amănuntul în cea mai mare economie din Europa continuă să crească, a declarat miercuri compania americană de tehnologie şi retail.

Urmărește
193 afișări
Imaginea articolului Amazon investeşte 10 miliarde de euro în Germania în diviziile de cloud computing şi logistică

Cea mai mare parte a sumei, 8,8 miliarde de euro, va fi cheltuită până în 2026 pentru a extinde infrastructura cloud a unităţii sale de calcul Amazon Web Service (AWS), întrucât vede un potenţial de creştere în Europa în ceea ce priveşte tehnologiile bazate pe inteligenţa artificială (AI).

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat investiţia care ar urma să creeze peste 4.000 de locuri de muncă în acest an, afirmând că aceasta subliniază atractivitatea ţării pentru investitori, notează Reuters.

Economia Germaniei a stagnat în ultimii ani din cauza pandemiei de Covid, a crizei energetice din 2022 şi de ratele ridicate ale dobânzilor.

Anunţul ridică valoarea totală a investiţiilor planificate de Amazon în Germania la 17,8 miliarde de euro.

AWS avea în vedere investiţii de mai multe miliarde de euro în extinderea centrelor sale de date din Italia, a relatat Reuters în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici