- Home
- Economic
- VARŞOVIA, (18.02.2016, 11:16)
- Alina Oprea
Ambasador: Firmele britanice, atrase de sectorul energetic românesc. Diversitatea producţiei, un atu
Companiile din Marea Britanie vor să investească în sectorul energetic românesc, acesta având multe avantaje importante în comparaţie cu cel al ţărilor vecine, precum diversitatea surselor de producţie, a declarat pentru MEDIAFAX ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.
Urmărește
576 afișări
Ambasador: Firmele britanice, atrase de sectorul energetic românesc. Diversitatea producţiei, un atu (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)
"Avem deja companii din Marea Britanie, cum ar fi Amec Foster Wheeler, care activează în sectorul energetic din România. Sunt trei sectoare - petrol&gaze, sectorul nuclear şi inovaţia&cărbunele - unde Marea Britanie are o expertiză însemnată şi sectoare în care ţări din regiune, între care şi România, trebuie să facă faţă unor provocări considerabile. Astfel că este o oportunitate pentru a pune în legătură companii din Marea Britanie cu parteneri români. Au loc continuu discuţii, există companii interesate să investească în sectorul energetic românesc, însă, desigur, contează foarte mult deciziile luate de Guvernul României şi de autorităţile din energie, decizii privind investiţiile şi oportunităţile. Ştim că Guvernul lucrează acum la Strategia energetică şi aşteptăm noutăţi dinspre partea română", a afirmat Brummell.
El a afirmat că România şi Marea Britanie au multe în comun în ceea ce priveşte energia.
"Ambele ţări sunt bogate din punct de vedere energetic, au rezerve de petrol şi gaze şi centrale nucleare. Ambele ţări au investit în sursele regenerabile de producere a energiei şi au potenţial în gaze de şist. Iar România are multe avantaje în faţa vecinilor săi, de exemplu o dependenţă mult mai mică faţă de gazele ruseşti, comparativ cu alte state din regiune. În plus, sunt decizii importante ce urmează a fi luate în România referitor la capacităţi care ar urma să fie puse în funcţiune în viitor, cum ar fi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi decizii importante privind resursele de gaze din Marea Neagră", a precizat ambasadorul, prezent la Varşovia cu ocazia unui summit dedicat investiţiilor în energie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Acesta consideră că punctul forte al României constă în diversitatea surselor de producţie a energiei - hidro, cărbune, petrol şi gaze, energie nucleară şi regenerabilă.
Citeşte şi: Marea Britanie o va nominaliza pe Christine Lagarde pentru al doilea mandat la conducerea FMI
Datele prezentate la summit-ul din Varşovia arată că sectorul energetic din Europa Centrală şi de Est ar urma să atragă în următorii 10-20 de ani peste 300 miliarde lire sterline şi că fondurile UE vor avea un impact semnificativ. România ar putea cheltui 6,1 miliarde euro (28,1% din totalul fondurilor de coeziune alocate ţării) pentru reţelele de transport şi energie, ca parte a fondurilor de coeziune alocate în perioada 2014 - 2020. Spre comparaţie, Polonia va cheltui în acelaşi scop 23,8 miliarde euro (32,5% din totalul fondurilor de coeziune care îi sunt alocate), iar Slovenia numai 0,26 miliarde euro (9,1% din totalul fondurilor de coeziune).
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump