Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. România are un potenţial economic extraordinar, să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, marţi, într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei SUA, că este de acord cu premierul Dacian Cioloş în cazul Intact, conform căreia intervenţia ANAF nu a împiedicat televiziunile Intact să emită.

Urmărește
3954 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. România are un potenţial economic extraordinar, să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE

Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite

''Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român'', a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un internaut.

Premierul Dacian Cioloş spunea că acţiunea ANAF a constat în punerea în aplicare a unei decizii judecătoreşti, pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului, precizând însă că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată şi că ea va fi apărată "ferm" de guvern.

”Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenţiei de a întrerupe activitatea entităţilor respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparţin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, declara Cioloş, săptămâna trecută.

Klemm: România are un potenţial economic extraordinar, să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE

România ar putea deveni, în 20-25 de ani, la fel de bogată ca Franţa sau a şasea cea mai bogată ţară din UE, a spus marţi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, precizând că potenţialul economic este "extraordinar", deşi este cea mai săracă ţară din UE.

"În prezent, România are un potenţial economic extraordinar, deşi este încă una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană. Sugestia mea era ca românii să îşi stabilească o viziune sau un obiectiv naţional pentru a deveni, poate în 20-25 de ani, la fel de bogaţi precum Franţa. Sau poate, pentru că este a şasea cea mai mare ţară din UE, să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE", a afirmat Klemm într-un webchat pe Facebook.

Ambasadorul a mai spus că ar fi nevoie ca România să-şi reformeze administraţia publică, să îmbunătăţească educaţia şi sănătatea populaţiei, să-şi îmbunătăţească infrastructura.

"După părerea mea, dat fiind faptul că în 1990, România a ieşit dintr-o dominaţie comunistă de peste 50 de ani, progresele înregistrate sunt considerabile. Sunteţi membri NATO, UE şi partener strategic al SUA, cu un potenţial mare de dezvoltare, membru ferm al familiei democratice. România are multe motive de mândrie", a afirmat diplomatul.

De asemenea, Klemm a anunţat că a înfiinţat recent un un nou grup de lucru menit să crească colaborarea în domeniul educaţional, cultural şi al tehnologiei şi că sporirea contactelor interpersonale şi intensificarea relaţiilor inter-institituţionale dintre România şi SUA este una dintre priorităţile sale. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici