- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.04.2014, 11:18)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ: Banii necesari în 2008 pentru chiria unei garsoniere în Rahova ajung acum pentru una la Universitate. Care sunt preţurile pentru chirii în ţară
Valul de ieftiniri declanşat în perioada de recesiune a afectat puternic şi segmentul închirierilor de apartamente, astfel că bugetul de 200 de euro cu care se putea închiria acum şase ani doar o garsonieră în zona Rahova, ajunge în prezent pentru o astfel de unitate la Universitate.
Urmărește
2749 afișări
ANALIZĂ: Banii necesari în 2008 pentru chiria unei garsoniere în Rahova ajung acum pentru una la Universitate. Care sunt preţurile pentru chirii în ţară (Imagine: Mediafax Foto)
O situaţie asemănătoare poate fi întâlnită şi în celelalte mari oraşe ale ţării, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.
Datele portalului arată că în zona centrală a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună, cum este cazul unei locuinţe de 22 de metri pătraţi, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Pentru apartamentele cu două camere, preţurile chiriilor pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este preţul cerut pentru o unitate locativă de 70 de metri pătraţi situată la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate, locuinţa fiind disponibilă mobilată.
Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, pretenţiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi în zona Cotroceni, mobilat, utilat şi situat la etajul al treilea al unui bloc vechi.
În Timişoara chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, buget cu care poţi închiria o locuinţă mobilată, cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, situată în apropiere de Parcul Rozelor.
La două camere, preţurile încep de la 200 de euro pe lună, cu această sumă putând fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi.
Tot în centrul Timişoarei, un apartament de trei camere cu o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi are un preţ cerut de 400 de euro pe lună. Locuinţa este situată într-un bloc ridicat în 1995 şi este complet mobilată şi utilată.
În Braşov, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu cel puţin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi şi cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.
Un preţ chiar mai mic, respectiv 150 de euro pe lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătraţi, dar care se închiriază nemobilat.
Pe de altă parte, tot în Centrul Civic, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafaţă utilă de 70 de metri pătraţi, are un preţ cerut de 250 de euro pe lună.
În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pentru segmentul garsonierelor pornesc de la 200 de euro pe lună, pentru o locuinţă în bloc vechi de 28 de metri pătraţi utili, complet mobilată şi utilată.
Pentru locuinţele cu două camere, pretenţiile proprietarilor încep de la 250 de euro pe lună, iar pentru trei camere de la 330 de euro pe lună.
În Constanţa, chiriile variază de la 180 de euro pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere, în timp ce locuinţele cu trei camere pot fi închiriate cu 1.200 de lei pe lună (aproape 270 de euro).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe