- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.04.2014, 11:18)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ: Banii necesari în 2008 pentru chiria unei garsoniere în Rahova ajung acum pentru una la Universitate. Care sunt preţurile pentru chirii în ţară
Valul de ieftiniri declanşat în perioada de recesiune a afectat puternic şi segmentul închirierilor de apartamente, astfel că bugetul de 200 de euro cu care se putea închiria acum şase ani doar o garsonieră în zona Rahova, ajunge în prezent pentru o astfel de unitate la Universitate.
Urmărește
2750 afișări
ANALIZĂ: Banii necesari în 2008 pentru chiria unei garsoniere în Rahova ajung acum pentru una la Universitate. Care sunt preţurile pentru chirii în ţară (Imagine: Mediafax Foto)
O situaţie asemănătoare poate fi întâlnită şi în celelalte mari oraşe ale ţării, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.
Datele portalului arată că în zona centrală a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună, cum este cazul unei locuinţe de 22 de metri pătraţi, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Pentru apartamentele cu două camere, preţurile chiriilor pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este preţul cerut pentru o unitate locativă de 70 de metri pătraţi situată la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate, locuinţa fiind disponibilă mobilată.
Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, pretenţiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi în zona Cotroceni, mobilat, utilat şi situat la etajul al treilea al unui bloc vechi.
În Timişoara chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, buget cu care poţi închiria o locuinţă mobilată, cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, situată în apropiere de Parcul Rozelor.
La două camere, preţurile încep de la 200 de euro pe lună, cu această sumă putând fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi.
Tot în centrul Timişoarei, un apartament de trei camere cu o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi are un preţ cerut de 400 de euro pe lună. Locuinţa este situată într-un bloc ridicat în 1995 şi este complet mobilată şi utilată.
În Braşov, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu cel puţin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi şi cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.
Un preţ chiar mai mic, respectiv 150 de euro pe lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătraţi, dar care se închiriază nemobilat.
Pe de altă parte, tot în Centrul Civic, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafaţă utilă de 70 de metri pătraţi, are un preţ cerut de 250 de euro pe lună.
În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pentru segmentul garsonierelor pornesc de la 200 de euro pe lună, pentru o locuinţă în bloc vechi de 28 de metri pătraţi utili, complet mobilată şi utilată.
Pentru locuinţele cu două camere, pretenţiile proprietarilor încep de la 250 de euro pe lună, iar pentru trei camere de la 330 de euro pe lună.
În Constanţa, chiriile variază de la 180 de euro pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere, în timp ce locuinţele cu trei camere pot fi închiriate cu 1.200 de lei pe lună (aproape 270 de euro).
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele