- Home
- Economic
- NEW YORK, (22.03.2013, 11:22)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCHETĂ LA APPLE: UE analizează contractele încheiate de compania americană cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone
Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană (UE) analizează contractele încheiate de operatorii telecom cu Apple pentru vânzarea iPhone, întrucât acestea ar putea restricţiona concurenţa, potrivit unei surse apropiate situaţiei.
Urmărește
1457 afișări
ANCHETĂ LA APPLE: UE analizează contractele încheiate de compania americană cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Mai mulţi furnizori de servicii telecom au transmis informaţii în această privinţă Comisiei Europene, deşi nu au depus plângeri formale.
Acuzaţiile aduse Apple se concentrează asupra unor contracte cu operatori francezi, însă ar putea fi implicate şi alte ţări, a spus sursa, informează cotidianul New York Times.
Comisia Europeană a confirmat că analizează contractele Apple cu operatorii, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat New York Times că Apple respectă legislaţia locală oriunde desfăşoară afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Persoane familiarizate cu relaţiile Apple cu operatorii au afirmat că unii furnizori de servicii telecom trebuie să accepte condiţii deosebit de stricte pentru a vinde iPhone, situaţie care face dificilă concurenţa din partea altor producători de smartphone-uri.
Contractele Apple cu operatorii diferă de la o companie la alta. Vânzările de acest tip au generat 56% din veniturile de 55 de miliarde de dolari din ultimul trimestru. Apple stabileşte cote companiilor pentru cât de multe smartphone-uri iPhone trebuie să vândă într-o anumită perioadă de tinmp, de obicei trei ani. Dacă nu este acceptată cota, operatorul nu primeşte telefonul pentru vânzare.
În cazul în care compania nu reuşeşte să vândă numărul de smartphone-uri asumate, este obligată să plătească Apple pentru toate unităţile rămase nevândute, a afirmat o sursă care a participat la negocieri cu Apple din partea unui operator telecom european.
Nu este clar ce va face Comisia în continuare, scrie New York Times. Executivul comunitar analizează în multe situaţii informaţii primite, după care consultă companiile implicate pentru a vedea dacă se justifică o anchetă.
Comisia poate, de asemenea, deschide o investigaţie şi fără o plângere formală.
Cele mai mari amenzi în situaţiile în care companiile constituie carteluri împotriva concurenţilor se ridică la 10% din vânzările anuale cle mai recente. Amenzile în cazurile antitrsut ajung, însă, rareori la un asemenea nivel, notează cotidianul.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: GOOGLE va depăşi APPLE pe piaţa tabletelor
Citește și: Apple a început deja producţia iPhone 5S
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe