„Cred că până la urmă va trebui să ne asociem cu firme mari şi care să ştie să facem proiecte alături de ei. (…) Posibil că dacă un investitor străin va deţine 51% din acţiuni vom creşte foarte mult productivitatea muncii. În domeniul nostru nu putem lucra singuri, trebuie să ne asociem cu firme din Uniunea Europeană şi astfel vom putea bate şi firme din China şi din alte ţări” spune el.
Antreprenorul spune că se gândeşte să vândă o parte din companie în 5-10 ani astfel încât să dezvolte businessul.
În ultimii ani, mai mulţi antreprenori români au luat decizia de a vinde pachete majoritare de acţiuni unor companii străine. Exemple sunt Cristian Amza, care a vândut 92% din companie către fondul de investiţii Oresa Ventures, Ioan Istrate, care a atras compania letoniană Food Union în businessul pe care l-a creat, sau Ioan Tecar, care a „predat“ o parte din grupul Pehart Tec fondului de investiţii Abris Capital Partners. De asemenea, şi familia Korponay a vândut 50% din acţiunile companiei veterinare Maravet către gigantul american Henry Schein.
În marea majoritate a cazurilor, antreprenorii şi-au justificat decizia de a vinde părţi din businessurile pe care le-au fondat şi clădit prin faptul că investitorii străini vin cu bani pentru dezvoltarea afacerilor.