Apple amână lansarea în Uniunea Europeană a noilor funcţii cu inteligenţă artificială din cauza normelor de la Bruxelles

Apple a avertizat că nu va lansa noile funcţii emblematice cu inteligenţă artificială ale iPhone-urilor în Uniunea Europeană atunci când acestea vor fi lansate în restul lumii în acest an, acuzând "incertitudinile" care decurg din noile reguli de concurenţă ale Bruxelles-ului.

139 afișări
Imaginea articolului Apple amână lansarea în Uniunea Europeană a noilor funcţii cu inteligenţă artificială din cauza normelor de la Bruxelles

Apple a prezentat acum două săptămâni noi funcţii cu inteligenţă artificială, inclusiv un parteneriat cu OpenAI, directorul executiv Tim Cook spunând că este "următorul pas important".

Cu toate acestea, compania a declarat că lansarea "Apple Intelligence", despre care analiştii spun că este vitală pentru a se asigura că clienţii fac upgrade la noile iPhone-uri, va fi amânată în Europa, informează Financial Times.

Apple a dat vina pe complexitatea de a face sistemul compatibil cu normele UE care au obligat-o să facă părţi cheie ale software-ului său iOS şi ale serviciilor App Store interoperabile cu terţii.

"Din cauza incertitudinilor de reglementare generate de Legea privind pieţele digitale (DMA)", a declarat Apple vineri, "nu credem că vom putea lansa trei dintre aceste noi caracteristici - iPhone Mirroring, îmbunătăţiri ale partajării ecranului SharePlay şi Apple Intelligence - pentru utilizatorii noştri din UE în acest an".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici