- Home
- Economic
- ATENA, (07.01.2014, 14:17)
- Marius Oncu
Aproape jumătate dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei
Peste 44% dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei, potrivit estimărilor unui grup de analiză al Universităţii de Economie şi Afaceri de la Atena, citat de cotidianul elen Kathimerini.
Urmărește
189 afișări
Aproape jumătate dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pragul sărăciei este de 60% din venitul mediu din 2009, ajustat la inflaţie, sau până la 665 de euro pe persoană, sau 1.397 de euro pentru un cuplu cu doi copii minori în întreţinere, informează Kathimerini.
Raportul Grupului de Analiză pentru Politici Publice sugerează că, în loc să întărească sprijinul pentru persoanele fără loc de muncă - o metodă eficientă de stimulare a cererii de consum, statul a fost nevoit să reducă acest ajutor.
De asemenea, statul nu a reuşit să împiedice colapsul structurilor sociale atât din cauza măsurilor de austeritate adoptate în ultimii ani, cât şi a lipsei unor strategii adecvate şi a utilizării ineficiente a resurselor, probleme care au afectat Grecia şi înainte de declanşarea crizei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Grecia a înregistrat în 2013 al şaselea an de recesiune. Bugetul pentru acest an, aprobat de parlament la începutul lunii decembrie, ia în calcul revenirea economiei pe creştere, cu un avans al PIB de 0,6%.
Comisia Europeană, FMI şi guvernul de la Atena se aşteaptă ca economia să revină pe creştere în acest an, însă unii analişti au avertizat că recesiunea va continua, însă cu o contracţie a PIB mai redusă.
Guvernul de la Atena a fost nevoită să adopte măsuri dure de austeritate, printre care creşteri de taxe, concedieri şi reduceri de salarii, pentru a primi începând din 2010 două pachete de împrumuturi de la FMI şi zona euro, însumând 240 de miliarde de euro.
Statul elen s-a aflat aproape de colaps după ce a pierdut accesul la finanţare la dobânzi sustenabile de pe piaţa internaţională, din cauza îndatorării foarte ridicate.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe