- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.08.2022, 19:04)
- Cosmin Pirv
ASF: Legea crowdfunding-ului a intrat în vigoare
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că Legea crowdfunding-ului a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare la începutul acestei luni.
Urmărește
1628 afișări
„Finanţarea participativă (crowdfunding) reprezintă un tip de activitate în cadrul căreia un furnizor de servicii de finanţare participativă, fără a-şi asuma el însuşi riscuri, administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potenţialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanţare. O astfel de finanţare ar putea consta în împrumuturi, achiziţionarea de valori mobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanţării participative”, arată ASF într-un comunicat.
Conform acestuia, finanţarea participativă oferă o sursă alternativă de finanţare, inclusiv de capital de risc, dar poate oferi şi alte beneficii pentru afaceri: aceasta poate valida o idee de afaceri, poate oferi antreprenorilor acces la un număr mare de persoane furnizând perspective şi informaţii, fiind totodată şi un instrument de marketing.
Până la apariţia acestei legi, în România nu a existat un act normativ care să reglementeze în mod expres activitatea de finanţare participativă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
„Legea nr. 244/2022 prevede dispoziţii exprese privind desemnarea ASF în calitate de autoritate competentă responsabilă cu îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute în Regulamentul (UE) 2020/1.503, precum şi regimul sancţionatoriu aplicabil în cazul nerespectării prevederilor acestuia, termenele de depunere a documentelor în vederea autorizării în calitate de furnizor european de servicii de finanţare participativă, condiţiile de retragere a autorizaţiei, cerinţele referitoare la comunicările publicitare şi limba în care fişa cu informaţiile esenţiale privind investiţia poate fi pusă la dispoziţia potenţialilor investitori etc. În calitate de autoritate competentă în România pentru îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute de Regulamentul (UE) 2020/1.503, A.S.F. este deschisă unui dialog tehnic, eficient şi constructiv cu entităţile care urmează să solicite autorizarea în calitate de furnizori de servicii de finanţare participativă”, mai arată ASF.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Avertismentul premierului Belgiei în contextul crizei energetice: Urmează "10 ierni dificile" pentru Europa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe