- Home
- Economic
- ROMA, (24.09.2014, 16:31)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile italiene au pus sub sechestru proprietăţi imobiliare ale unui apropiat de-ai lui Putin
Autorităţile din Italia au pus sub sechestru active în valoare de 30 de milioane de euro ale magnatului rus Arkadi Rotenberg, apropiat al preşedintelui Rusiei Vladimir Putin, printre care un hotel de lux din Roma şi două vile, ca urmare a sancţiunilor impuse de SUA.
Urmărește
65 afișări
Autorităţile italiene au pus sub sechestru proprietăţi imobiliare ale unui apropiat de-ai lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Mă aflu sub incidenţa sancţiunilor de câteva luni. Nimic nu mă mai surprinde. Dar ce mă uimeşte este că situaţia actuală implică şi proprietăţi imobiliare, asupra cărora sancţiunile nu se aplică. Sancţiunile se aplică doar conturilor, ceea ce eu nu am în Italia", a declarat Arkadi pentru agenţia de presă Interfax din Rusia, potrivit Financial Times.
Arkadi Rotenberg se află pe lista persoanelor asupra cărora Statele Unite au impus sancţiuni încă din luna martie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 167 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
Printre proprietăţile pe care autorităţile italiene au pus sechestru se numără două vile din Sardinia ale omului de afaceri şi un hotel din Roma, la care Rotenberg este acţionar.
De altfel, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Rotenberg, Andrei Baturin, a confirmat că omul de afaceri este acţionar la Berg Luxury Hotel din Roma, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din capitale Italiei.
"Poate aceasta este mentalitatea italienilor. S-au trezit dintr-odată", a declarat Baturin.
Cu toate acestea, un apropiat al familiei Rotenberg a declarat că familia nu are niciun fel de problemă în legătură cu proprietăţile deţinute în Italia, potrivit Financial Times.
Acţiunea autorităţilor italiene vine pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană din cauza situaţiei din Ucraina şi înaintea unei vizite pe care Putin ar putea să o facă luna viitoare la Milano, pentru un summit la care participă lideri din Europa şi Asia.
Rotenberg nu a fost inclus şi pe lista sancţiunilor Uniunii Europene, întrucât acesta deţine şi cetăţenie finlandeză.
Omul de afaceri rus este o veche cunoştinţă a preşedintelui Putin, încă din ani '60, când mergeau împreună la acelaşi club de judo din Leningrad.
Rotenberg este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia, cu o avere estimată la 4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
Magnatul deţine mai multe companii în Rusia, în domeniul construcţiilor şi al echipamentelor pentru industria petrolieră. Totodată, Rotenberg controlează, alături de fratele său, banca SMP, care a fost pusă pe lista sancţiunilor în luna aprilie.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe