- Home
- Economic
- WASHINGTON, (17.04.2015, 14:07)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca centrală a Rusiei: Aprecierea rublei va permite scăderea dobânzii de politică monetară
Aprecierea rublei ruseşti contribuie la încetinirea inflaţiei, ceea ce va permite băncii centrale a Rusiei să reducă în continuare dobânda cheie, consideră guvernatorul băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, care estimează că preţurile de consum ar putea creşte în ritm anualizat cu 6,7% în 2015.
Urmărește
179 afișări
Banca centrală a Rusiei: Aprecierea rublei va permite scăderea dobânzii de politică monetară (Imagine: Hepta)
"Rubla se află într-o situaţie destul de echilibrată. În lipsa unor noi factori negativi care să aibă un impact semnificativ, creşterea rublei ne va permite să scădem dobânda cheie", a declarat Nabiullina, potrivit Bloomberg.
Rubla s-a apreciat cu 22% faţă de dolar în acest an, după ce anul trecut moneda rusă a scăzut cu 48% faţă de dolar.
De asemenea, guvernatorul băncii Rusiei a arătat că rata anuală a inflaţia ar putea să se situeze la 6,7%, în condiţiile în care creşterea preţurilor de consum se va menţine la nivelul săptămânii trecute, conform ITAR-TASS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Rata inflaţiei s-a situat la 0,1% în săptămâna 7-13 aprilie.
Inflaţia anuală din Rusia a urcat în martie la 16,9%, ajungând la maximul ultimilor 13 ani, însă creşterea lunară a încetinit de la 2,2% la 1,2%.
Banca Rusiei a reluat anul acesta procesul de relaxare a politicii monetare, după ce în 2014 a operat şase majorări ale dobânzii cheie, de la 5,5% la 17%.
La jumătatea lunii martie, instituţia bancară centrală a coborât rata dobânzii cheie cu un punct procentual, la 14%, după o reducere de două puncte procentuale în luna anterioară, în condiţiile în care economia rusă se îndreaptă spre prima recesiune din ultimii şase ani.
Schimbarea politicii monetare din acest an a stârnit îngrijorări în rândul analiştilor în legătură cu faptul că banca centrală cedează în faţa presiunilor politice şi face compromisuri în ceea ce priveşte rata inflaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe