- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (22.05.2014, 19:05)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca centrală a Ungariei înăspreşte condiţiile pentru împrumuturile contractate de populaţie
Banca centrală din Ungaria va înăspri condiţiile de acordare a creditelor pentru populaţie, în vederea reducerii îndatorării excesive, şi vrea modificări ale prevederilor legale care să încurajeze băncile să îşi cureţe portofoliile şi să îşi stabilizeze finanţele, transmite Bloomberg.
Urmărește
107 afișări
Banca centrală a Ungariei înăspreşte condiţiile pentru împrumuturile contractate de populaţie (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)
Banca Naţională a Ungariei vrea să introducă o limită superioară a raportului între valoarea împrumutului şi venituri pentru toate creditele de retail şi să impună reglementări mai stricte privind dovedirea venitului disponibil, potrivit raportului de stabilitate financiară al instituţiei publicat joi, scrie Bloomberg.
Instituţia ar putea adopta reguli mai ferme în domeniul creditării şi să creeze o "bancă rea", care să preia activele neperformante.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 19:03
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
Băncile din Ungaria, care plătesc cea mai mare taxă specială impusă instituţiilor financiare din Europa, fac eforturi să ţină sub control creşterea împrumuturilor neperformante, care au reprezentat la sfârşitul anului trecut 18% din totalul creditelor corporatiste şi 18,6% din împrumuturile pentru populaţie.
Paşii mici pentru eliminarea împrumuturilor neperformante pun în pericol stabilitatea financiară a băncilor şi implică un risc semnificativ, avertizează banca centrală.
"Conceptul unei bănci rele oferă cea mai eficientă şi rapidă soluţie problemei portofoliului neperformant", se arată în raport.
Creditele neperformante au crescut în urma deprecierii forintului, care a dus la majorarea ratelor împrumuturilor ipotecare în valută, în timp ce profitabilitatea companiilor a scăzut în timpul recesiunii.
Banca centrală va menţine actualele reguli referitoare la raportul dintre valoarea împrumutului şi valoarea proprietăţii achiziţionate, pentru împrumuturile în forinţi contractate de populaţie. În schimb, acest raport, precum şi raportul dintre valoarea împrumutului şi venituri, în cazul creditelor în valută, vor fi mult mai stricte.
În raport se mai arată că sectorul bancar al Ungariei este solid, cu o rată de adecvare a capitalului de 17,4% la sfârşitul anului 2013.
Citește pe alephnews.ro: TikTok e pe cale de dispariție în SUA. Care este impactul neașteptat al interzicerii aplicației
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe