- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.06.2012, 12:09)
- Ovidiu Bărbulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Mondială: Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică
Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică dacă vrea să aibă succes pe termen mediu, deoarece amânarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice, a declarat, vineri, vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houreou.
Urmărește
575 afișări
Banca Mondială: Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică (Imagine: www.gov.ro)
El s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, cei doi participând la conferinţa cu tema "Modernizarea Administraţiei Publice în România".
"Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică dacă vrea să aibă succes pe termen mediu. Este clar că şansele de creştere economică sunt influenţate de calitatea administraţiei publice. Amânarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice, iar, invers, creşterea calităţii actului de guvernare poate aduce beneficii concrete", a spus Le Houreou.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Acesta a arătat că o administraţie publică onestă şi instituţii de reglementare imparţiale sunt în măsură să atragă investiţii care să asigure o creştere economică sănătoasă.
"Reforma administraţiei publice este critică pentru dezvoltarea României pe termen lung şi pentru capacitatea sa de a absorbi fonduri europene pe termen mediu. O administraţie publică profesionistă şi onestă este o componentă critică a unui mediu de afaceri sănătăos. În mod particular, instituţii de reglementare competente, de încredere şi imparţiale, care să fie capabile să aplice şi să impună mecanismele de piaţă, sunt esenţiale pentru încrederea investitorilor. Totodată, o administraţie publică competentă este esenţială pentru un sistem fiscal sănătos şi pentru utilizarea efcientă a resurselor publice în vederea creşterii investiţiilor", a mai declarat vicepreşedintele Băncii Mondiale.
Premierul Victor Ponta a mulţumit pentru faptul că board-ul Băncii Mondiale a aprobat, marţi, acordarea unui împrumut în valoare de 1 miliard de euro către statul român şi a arătat că pentru Guvern prioritară va fi implemnetarea proiectelor convenite cu instituţia financiară.
În acest context, Ponta a arătat că Guvernul nu mai este sub presiunea alegerilor, dar trebuie să confirme, prin măsuri economice şi sociale, încrederea acordată de populaţie.
"Pentru Guvernul actual, duminică s-a închis un episod de campanie electorală şi toate energiile Executivului sunt puse, începând cu ziua de duminică, în direcţia unor măsuri de reformă structurală, de sprijin pentru economie şi pentru reformele sociale, pentru că imediat ce se încheie campaniile electorale ne întoarcem la faimoasa expresie «it's about economy». Orice Guvern, oricât de bune rezultate are în alegeri, dacă nu începe imediat să dovedească capacitate administrativă, creativitate în zona economică şi socială, mai devreme sau mai târziu îşi pierde acest sprijin popular", a spus Ponta.
Banca Mondială a oferit României asistenţă tehnică în cadrul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.
Proiectul a fost implementat de către Secretariatul General al Guvernului, cu asistenţa tehnică oferită de Banca Mondială, în perioada 15 septembrie 2011-14 mai 2012 şi a avut o valoare totală eligibilă de 6,96 milioane lei, dintre care contribuţia SGG nerambursabilă a fost de 2,4 milioane lei.
În urma analizelor sectoriale efectuate în cadrul proiectului, au fost stabilite planuri de acţiune, elaborate pe baza recomandărilor Băncii Mondiale, pentru dezvoltare regională, energie, mediul, sănătate, învăţământ superior.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe