- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.10.2012, 09:44)
- Monica Juganaru ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Transilvania, profit în creştere cu 30% în primele nouă luni ale anului
Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primele nouă luni din acest an un profit net de 265,43 milioane lei (59,8 milioane euro), cu 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2011, iar activele au crescut cu 12% faţă de decembrie anul trecut, la 29 miliarde lei.
Urmărește
177 afișări
Banca Transilvania, profit în creştere cu 30% în primele nouă luni ale anului (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)
În perioada corespondentă din 2011, banca a avut un profit de 204,51 milioane lei.
"Rezultatele financiare la 9 luni confirmă aşteptările noastre şi trendul pozitiv pe care ne aflăm, în ciuda unor evenimente adverse de pe piaţă. Suntem optimişti în privinţa capacităţii noastre de realizare a ţintelor asumate pentru anul în curs, chiar dacă rămânem precauţi şi atenţi la climatul economic local şi internaţional extrem de dificil", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, într-un comunicat transmis luni Bursei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Profitul operaţional din perioada ianuarie - septembrie 2012 a fost de 540,56 milioane lei, în creştere cu 14%, iar profitul brut de 274,82 milioane lei, cu 8% mai mare faţă de septembrie 2011.
Veniturile operaţionale ale băncii au urcat cu 13%, la 1,15 miliarde lei, trendul ascendent fiind determinat de creşterea cu 38% a veniturilor din operaţiuni financiare, cu 10% a veniturilor nete din comisioane, şi, respectiv, cu 9% a veniturilor nete din dobânzi.
La sfârşitul lunii septembrie, cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania au fost de 616,97 milioane lei, cu 12,5% peste nivelul din primele nouă luni din 2011, pe fondul extinderii activităţii băncii şi din cauza creşterii cu 13% a cheltuielilor cu personalul, banca utilizând provizionul de 20 milioane lei constituit anul trecut.
Cheltuielile nete cu provizioanele din activitatea de creditare au crescut mai accentuat, cu 42%, la 277,62 milioane lei.
"Din raţiuni de prudenţialitate, au fost auditate situaţiile financiare aferente semestrului I 2012. În urma auditului extern, costul riscului de credit se majorează cu 40,6 milioane lei, din care 17,6 milioane lei au fost deja incluse în situaţiile financiare de la 30.09.2012, urmând ca diferenţa de 23 milioane lei să aibă impact asupra contului de profit în trimestrul patru din 2012", se menţionează în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe