- Home
- Economic
- WASHINGTON, (16.02.2015, 14:15)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănci din România, printre victimele hackerilor care au furat aproape un miliard de dolari de la mai multe instituţii financiare
Bănci din România se numără printre cele vizate de o grupare de hackeri vorbitori de limba rusă, care a reuşit să fure, începând din 2013, zeci de milioane de dolari din bănci din întreaga lume, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică.
Urmărește
623 afișări
Bănci din România, printre victimele hackerilor care au furat aproape un miliard de dolari de la mai multe instituţii financiare (Imagine: Shutterstock)
Grupul de hackeri, numit "Carbanak" de specialiştii de la Kaspersky Lab, o companie de securitate informatică din Rusia, este în continuare activ, iar membrii săi provin din Rusia, Ucraina şi alte state din Europa, precum şi din China.
Pentru moment nu este clar câte bănci au fost afectate sau care sunt acestea. Potrivit mai multor publicaţii, printre ţările afectate s-ar afla Rusia, Statele Unite, Germania, China, Ucraina, Canada, Hong Kong, Taiwan, România, Franţa, Spania, Norvegia, India, Marea Britanie, Polonia, Pakistan, Nepal, Maroc, Islanda, Irlanda, Cehia, Elveţia, Brazilia, Bulgaria şi Austria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Raportul oferă una dintre cele mai detaliate perspective asupra modului în care a evoluat crima organizată în epoca informatizării. Hackerii au realizat capturi video cu activitatea computerelor băncilor pentru a putea imita modul în care angajaţii pătrund în sistem. Ei au spart computerele care controlează ATM-urile şi au mutat fonduri dintr-un cont în altul, fără a fi remarcaţi.
Locul de unde au acţionat hackerii nu este clar. Unele servere au fost localizate în China, iar unele domenii de Interent apar ca fiind înregistrate de cetăţeni chinezi. Dar Kaspersky subliniază că astfel de indicii pot fi false, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut.
Majoritatea băncilor atacate par să fie din Rusia, potrivit raportului. Cercetătorii companiei au putut accesa trei dintre serverele hackerilor şi au găsit adresele IP ale unor aparente ţinte. Kaspersky a găsit 178 de astfel de adrese IP legate de Rusia pe servere şi 37 legate de Statele Unite.
Raportul susţine că o bancă a pierdut 7,3 milioane de dolari din fraude la ATM-uri, iar o alta a pierdut zece milioane de dolari prin exploatarea "platformei sale online". Kaspersky estimează pierderile cumulate la un miliard de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe