- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.10.2011, 00:28)
- Gabriel Pecheanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că, pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, menţionând, ironic, că ar vrea să ştie dacă oamenii de afaceri care doresc creşterea veniturilor la buget ar fi de acord cu majorarea cotei unice la 24%.
Urmărește
528 afișări
Băsescu: Pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Sigur că faci 44% colectare în buget din PIB dacă ai impozitul pe venit de 30 şi ceva la sută, cât este în Germania, sau 28%, şi mai pui şi TVA şi mai pui... Noi avem 16%. Dacă domnul preşedinte al Consiliului Fiscal vrea să facem 40% şi dau toţi oamenii de afaceri scris că vor asta, facem cota unică 24%, de la 16%, să vedeţi cum le cresc veniturile în buget. (…) Deci, chestiunea asta, când noi avem - pe medie - una din cele mai scăzute fiscalităţi din Uniunea Europeană… Pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Dacă domnul preşedinte al Consiliului Fiscal şi toată comunitatea de afaceri vine şi spune «Vrem şi noi să fie 40% veniturile în buget comparativ cu PIB», să stabilim împreună că ridicăm cota unică de la 16% la 25%", a declarat Traian Băsescu la TVR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
El a mai spus că, în România, contribuţiile de sănătate sunt "infinit mai mici decât în vechea Europă, acolo unde spune domnul preşedinte al Consiliului Fiscal că este 40% nivelul de colectare".
Băsescu a precizat că s-a exprimat ironic, pentru că nu vrea să se creadă că se va mări fiscalitatea.
"Este adevărat că avem un CAS mare, pentru că avem şi numărul de pensionari, dar avem foarte mică cotă de contribuţie la sănătate, foarte mici impozitele pe proprietate, foarte mici contribuţiile pentru programele sociale. Deci, aici, cu comparaţiile, trebuie să meargă până şi economiştii să le spună cinstit. Şi avem o cotă unică foarte mică, care avantajează comunitatea de afaceri", a adăugat şeful statului.
El a menţionat că foarte mulţi "aşa-zişi" ziarişti pe domeniul economic critică "cu ochii umezi" nivelul ridicat al CAS.
"Îi văd cu ochii umezi pe foarte mulţi jurnalişti economişti, aşa-zis economişti, că mulţi îs pârâţi, nu au văzut în viaţa lor vreo analiză economică serioasă, cu argumente. Îi văd pe foarte mulţi, acum au căşunat pe CAS, că este prea mare. (…) Aş vrea să nu îi mai văd cu ochii umezi dând soluţii pentru care nu răspund. (…) Nu sunt de acord să facem experienţe pe spinarea altora. Responsabilitatea de a duce bugetul în perioadă de criză este a Guvernului. La televizor poţi să spui orice şi poţi să îţi dai cu toate părerile, dar eu îi rog pe toţi patronii care vor să mărească de cinci ori venitul minim al salariatului lor să o facă. Sunt liberi să o facă. Vor fi încasări mai bune la buget şi poate reducem CAS. Deci trebuie să ieşim din demagogie toţi. Vremea crizei nu mai este vremea nici a minciunii, nici a demagogiei. Ştiu că multora li se pare că singurii care au responsabilitate de trecere prin criză sunt cei 15-16 membri ai Guvernului plus preşedintele, în rest, nimeni nu mai are nicio responsabilitate. Toţi cred că responsabilitatea lor este să meargă să vorbească la televizor", a conchis şeful statului.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe