Întrebat ce sumă va împrumuta România prin noul acord pe care intenţionează să-l încheie cu FMI, şeful statului a răspuns: „Nicio sumă”.
El a a adăugat că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI şi UE, dar al unui acord de precauţie şi nu un acord care să vizeze împrumutul de bani.
Întrebat dacă va fi vorba despre „o linie de credit deschisă”, el a răspuns: „La dispoziţie”, în cazul în care situaţia internaţională o va impune.
Întrebat despre ce sumă va fi vorba, a spus: „O sumă care, dacă economia globală revine la un derapaj, să putem fi asiguraţi ca să ne putem plăti pensiile si salariile”.
Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat recent pentru MEDIAFAX că un nou acord de doi ani cu FMI, după finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca România să-şi consolideze poziţia şi să poată implementa propriile politici.
Referitor la noile condiţii care vor fi incluse într-un nou program, Tănăsescu este de părere că nu vor mai exista noi măsuri de austeritate pentru atingerea ţintelor, fiind suficientă implementarea celor puse în practică în acest an.