- Home
- Economic
- NEW YORK, (21.11.2013, 20:49)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bitcoin a fost acceptată ca instrument de plată de Universitatea din Nicosia
Universitatea din Nicosia va deveni prima universitate din lume care va accepta bitcoin ca instrument de plată, intenţionând să dezvolte Cipru ca centru de tranzacţionare şi procesare pentru moneda virtuală, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de web.
Urmărește
434 afișări
Bitcoin a fost acceptată ca instrument de plată de Universitatea din Nicosia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Moneda virtuală va crea servicii mai eficiente şi va servi ca instrument de dezvoltare a serviciilor financiare în regiuni din întreaga lume", a declarat Christos Vlachos, directorul financiar al celei mai mari universităţi private din Cipru, relatează CNBC.
Universitatea va oferi şi cursuri de master având ca temă moneda virtuală.
"Departamentele noastre de business, contabilitate şi IT s-au asociat pentru a crea un master interdisciplinar, pentru a pregăti oamenii pentru aceste schimbări revoluţionare. În acest context, considerăm că este potrivit să introducem moneda digitală ca instrument de plată în toate instituţiile din toate oraşele şi ţările unde suntem prezenţi", a spus Vlachos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El a precizat că va fi permisă plata taxelor universitare cu bitcoin, iar cursul de master care va fi oferit de universitate va ajuta profesioniştii în servicii financiare şi business, antreprenorii, oficialii guvernamentali şi angajaţii din sectorul public să înţeleagă mai bine, din punct de vedere tehnic, moneda digitală.
Bitcoin este o monedă virtuală care permite utilizatorilor să facă plăţi online pentru bunuri şi servicii.
Nu există vreo bancă centrală care să emită monede bitcoin, dar acestea pot fi create online prin îndeplinirea unor sarcini complexe, numite "mining". Cei mai mulţi deţinători au apelat însă la schimbul valutar direct.
Potrivit estimărilor, există în circulaţie circa 11,75 de milioane de bitcoin, limita maximă fiind de 21 de milioane de bitcoin.
O bitcoin era cotată joi la circa 677 de dolari, potrivit pieţei de tranzacţionare Mt. Gox, maximele recente fiind determinate de creşterea interesului pentru monedă în China, precum şi de comentarii făcute de participanţii la două audieri în Senatul SUA, pe tema monedelor virtuale.
Cotaţia bitcoin a crescut de la aproape zero la 260 de dolari pe unitate, în luna aprilie, în urma crizei financiare din Cipru. Insula mediteraneană a devenit a cincea ţară din zona euro care a cerut ajutor financiar internaţional şi a introdus un control strict al transferurilor monetare şi al retragerilor de numerar.
Bitcoin permite transferurile rapide, uşoare şi anonime, astfel că mulţi consideră că este numai o chestiune de timp până când ciprioţii vor adopta moneda virtuală, acesta fiind şi unul dintre motiviele de creştere a cotaţiei acesteia.
Max Keiser, realizator american de emisiuni financiare de televiziune şi susţinător al bitcoin, a declarat pentru CNBC că criza financiară din Cipru a schimbat felul de a gândi al ciprioţiilor în legătură cu moneda virtuală.
În opinia sa, nimeni nu ar trebui să fie suprins că educatorii şi antreprenorii din ţară au înţeles rapid că bitcoin oferă o cale de ieşire din nonsensul monetar al băncii centrale, care este euro.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36