Bloomberg: China oferă avantaje producătorilor germani de maşini pentru a preveni taxarea vehiculelor electrice în UE

China a sugerat că producătorii germani de automobile de lux ar putea beneficia dacă Germania convinge Uniunea Europeană să renunţe la tarifele vamale impuse vehiculelor electrice produse în China.

711 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: China oferă avantaje producătorilor germani de maşini pentru a preveni taxarea vehiculelor electrice în UE

Bloomberg: China oferă avantaje producătorilor germani de maşini pentru a preveni taxarea vehiculelor electrice

China a propus reducerea tarifelor existente pentru automobilele cu motoare mari în schimbul renunţării la taxele planificate pentru vehiculele electrice din ţara asiatică, afirmă surse citate de Bloomberg.

Ministrul chinez al Comerţului, Wang Wentao, i-a spus despre aceste avantaje omologului său german, Robert Habeck, în timpul unei întâlniri sâmbătă la Beijing, a declarat una dintre surse. Vizita de trei zile a lui Habeck în a doua economie a lumii a avut loc la câteva săptămâni după ce UE a propus majorarea taxelor pentru maşinile electrice din China cu până la 48% în cursul acestui an.

Beijingul a semnalat anterior că ar putea răspunde cu o taxă de 25% în cazul maşinilor europene cu motoare puternice, o măsură care ar afecta producătorii germani de automobile de lux, în special Mercedes-Benz şi BMW.

Vicecancelarul Germaniei a efectuat în weekend o vizită în China pentru a evita un război comercial. Robert Habeck a declarat sâmbătă că tarifele propuse de Uniunea Europeană pentru bunurile chinezeşti nu sunt o „pedeapsă”.

Habeck a declarat că, timp de nouă luni, Comisia Europeană a examinat în detaliu dacă întreprinderile chineze au beneficiat în mod incorect de subvenţii.

Tarifele propuse de UE sunt menite să echilibreze condiţiile de concurenţă cu China, i-a spus Habeck lui Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC) din China. Habeck i-a mai spus lui Shanije că, dacă Beijingul nu ar sprijini războiul Rusiei, Europa şi Germania nu şi-ar reduce dependenţa de China pentru materii prime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici